Obert el termini per demanar les ajudes econòmiques pels casals d’estiu

Cori Calero
Cori Calero consciencia sobre els efectes del canvi climàtic al llibre ‘Si el cel es tornés vermell’
8 de abril de 2021
vacuna
Retorna el confinament comarcal després d’un empitjorament general de l’epidèmia
8 de abril de 2021

Obert el termini per demanar les ajudes econòmiques pels casals d’estiu

Ja es poden sol·licitar els ajuts econòmics. / Localpres-Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí ha obert aquest dijous el període de sol·licitud per a les subvencions dels casals d’estiu. Enguany, el consistori subvencionarà directament les famílies usuàries amb la voluntat de garantir que tots els infants de la ciutat tinguin accés als casals d’estiu, independentment de la capacitat econòmica de les seves famílies.

Per promoure la igualtat d’oportunitats dels infants i adolescents, s’ha elaborat un nou model de subvenció que, mantenint el suport a les activitats de lleure a l’estiu, també dona suport a les famílies que tinguin major dificultat per assumir el cost dels casals.

Les sol·licituds s’han de presentar del 8 al 21 d’abril, preferentment en línia a través de la Seu Electrònica o a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, al carrer Narcís Menard, amb cita prèvia. En cas que cap d’aquestes opcions fos viable, de forma excepcional, es podrà dur la documentació a la consergeria de l’edifici de l’Escardívol, al carrer Joaquim Blume, 28, entre el 8 i el 14 d’abril, de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h.

Els casals d’estiu organitzats per les associacions de pares i mares d’alumnes de les escoles públiques d’educació infantil i primària es realitzaran a les escoles públiques del 30 de juny al 30 de juliol.

En funció de la renda de la unitat familiar, la subvenció podrà ser del 75%, del 50% o el 25% de l’import de referència. Els requisits per poder accedir a un ajut són que l’infant estigui empadronat a Rubí, cursant qualsevol curs de P3 a 6è de primària, i que la renda de la unitat familiar de convivència no superi els llindars econòmics segons les bases reguladores establertes.

Caldrà presentar la documentació relacionada amb aquesta convocatòria i una fotocòpia del document d’identitat de tots els membres de la unitat familiar. En cas de custòdia compartida, caldrà entregar documentació acreditativa.

En el cas de rebre l’ajuda, aquesta es farà arribar a l’entitat organitzadora del casal una vegada s’hagi formalitzat la matrícula.