La taxa del Mercadal d’aquest 2021 serà gratuïta

HORITZO A
Derrota de l’Horitzó Can Mir A contra el Mollet CF
12 de mayo de 2021
salut dones
Rubí impulsa diverses activitats per celebrar el Mes de Salut de les Dones
12 de mayo de 2021

La taxa del Mercadal d’aquest 2021 serà gratuïta

Les parades no sedentàries s’han vist afectades per la crisi de la covid. / Localpres-Ajuntament

L‘Ajuntament ha anul·lat la totalitat de la taxa dels paradistes dels mercats ambulants no sedentaris del carrer Antoni Sedó i la plaça del Mercat corresponent a l’any 2021. Segons el consistori, l’objectiu és  alleugerir les pèrdues econòmiques que han significat les restriccions per contenir la covid-19.  Aquests dies, els paradistes rebran el cobrament de la taxa corresponent a l’exercici de 2020 un 30% reduïda. El rebut només comptabilitzarà els dies que s’ha pogut obrir el Mercadal i les parades de la plaça del Mercat i no contempla els dies que s’ha hagut de suspendre l’activitat per donar compliment a les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Durant l’estat d’alarma, l’Ajuntament, seguint les indicacions del Procicat, ha aplicat restriccions en matèria d’espais, canvis d’ubicació, distanciament de seguretat i aforaments màxims per a la clientela que han variat el desenvolupament habitual de l’activitat. Els mesos de gener, febrer i principis de març de 2020, el Mercadal va obrir amb normalitat. Des de l‘inici de les restriccions, el 14 de març, fins a la tornada el dia 20 de juny, el Mercadal ha tancat durant 15 setmanes i va tornar a tancar 10 setmanes més des del 9 de gener fins al 20 de març d’enguany. Des de llavors i fins ara, l’activitat es desenvolupa amb un 30% de l’aforament.

La taxa del Mercadal és de 137,5 euros per metre lineal l’any i un cop descomptats els 15 dies de tancament forçat per contenir la covid-19 es redueix en un 30% fins als 96,25 euros per metre lineal l’any que els paradistes han d’abonar per l’exercici 2020.