L’Ajuntament engega les inspeccions per quantificar els pisos buits de grans tenidors que hi ha a Rubí

patinet
L’AUP reclama millorar la conexió a peu entre les urbanitzacions i el centre
20 de septiembre de 2022
veinti
Gran victòria i golejada del Veinti a l’estrena a la lliga (0-5)
20 de septiembre de 2022

L’Ajuntament engega les inspeccions per quantificar els pisos buits de grans tenidors que hi ha a Rubí

Cristina Carrasco

Aquest mes de setembre, el consistori ha engegat el programa d’inspecció d’habitatges buits, que permetrà conèixer les dades reals de pisos sense ocupar que hi ha a Rubí que són propietat de grans tenidors. Així ho ha anunciat la regidora d’Habitatge, Ànnia Garcia, qui ha explicat que, prèviament, els serveis tècnics municipals han fet una feina de depuració per veure quins habitatges podrien estar buits i quins ho estarien segons els criteris que marca la llei. 

En aquesta primera fase, s’ha previst inspeccionar un paquet de 150 habitatges propietat de grans tenidors, dels quals una vintena ja s’han revisat. A partir dels resultats d’aquest procés, es tramitaran els expedients per a la inclusió d’aquests pisos en el Registre municipal d’habitatges buits que es va posar en marxa l’any passat i en el qual ja consten 59 pisos.

Garcia ha destacat que l’obtenció de dades reals sobre pisos desocupats permetrà aplicar el recàrrec de l’IBI del 50%, previst a les ordenances fiscals municipals, a grans tenidors que mantinguin els habitatges buits durant més de dos anys. 

Campanya ‘Obre la porta al lloguer’

D’altra banda, la regidora d’Habitatge també ha apuntat que l’Ajuntament ha engegat la campanya ‘Obre la porta al lloguer’ amb l’objectiu de mobilitzar els habitatges buits que hi ha a la ciutat cap al mercat de lloguer social. La iniciativa, que s’adreça principalment a petits propietaris, vol difondre els incentius i garanties als quals poden accedir les persones propietàries que lloguen el seu habitatge a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social. 

Aquests inclouen l’Avalloguer, que és un règim de cobertura de la Generalitat dels possibles impagaments de les persones llogateres de fins a sis mesos; una assegurança gratuïta multirisc (continent) durant tot el període del contracte; una assegurança gratuïta de defensa jurídica en cas d’impagaments; la tramitació gratuïta de tots els serveis que ofereix la Borsa de Mediació i el control del bon ús dels immobles. A més, des del 2021, també tenen dret a una bonificació del rebut de l’impost de béns immobles (IBI) de fins al 60% de la quota íntegra, amb un límit de 250 euros per habitatge.

Ara, el govern local ha afegit nous incentius com una nova línia d’ajuts per a l’execució d’obres de reforma que es destinin a lloguer social. 

Segons la regidora d’Habitatge, Ànnia García, l’ajut, de fins a 8.000 euros, “permetrà que les persones que tenen un habitatge buit, però que necessiten fer-hi alguna reforma per garantir la seva habitabilitat disposin d’una ajuda per fer-ho”.

El Ple aprova els ajuts per als propietaris de pisos de la Borsa d’Habitatge de Lloguer que vulguin fer reformes

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES