L’AUP reclama millorar la conexió a peu entre les urbanitzacions i el centre

Els Mossos desmantellen dues plantacions de marihuana a Rubí i detenen una persona
20 de septiembre de 2022
ànnia garcía
L’Ajuntament engega les inspeccions per quantificar els pisos buits de grans tenidors que hi ha a Rubí
20 de septiembre de 2022

L’AUP reclama millorar la conexió a peu entre les urbanitzacions i el centre

Marta Cabrera

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) proposarà al Ple de setembre millorar la conexió entre les urbanitzacions i el centre de la ciutat per aquelles persones que volen anar a peu o amb vehicles de mobilitat sostenible. La proposta concreta és actuar sobre dues vies: el Camí de Sant Muç i el Camí Antic de Rubí, dues carreteres que uneixen les urbanitzacions amb el nucli urbà i que ara mateix només són segures per als cotxes. “Demanem que les dues vies s’adeqüin per a la mobilitat a peu i per vehicles de mobilitat personal o bicicletes, per connectar les urbanitzacions amb el centre de Rubí”, ha explicat Nico Gibert, membre de l’AUP. 

La formació assembleària considera que caldria fer una actuació completa per dotar aquestes dues carreteres de voreres, carrils bici segregats, il·luminació i arbrat. “Són vies directes que estan molt a prop del centre de Rubí, pràcticament a 20 minuts caminant”.

Com l’AUP preveu que aquesta actuació serà lenta, ja que caldria expropiar terrenys, proposa que mentrestant l’Ajuntament estudiï de quina forma es poden fer accessibles aquests dos camins per a la mobilitat a peu o sostenible: “La clau és que puguis anar tranquil, ara mateix és impossible. Volem que la gent que vol anar a peu al centre ho pugui fer. Ara mateix tothom està obligat a agafar el cotxe i l’única via adaptada és el camí d’Ullastrell, que no és una alternativa real perquè el temps per arribar al centre és d’una hora”, apunta Gibert. 

Una de les possibles solucions provisionals seria pintar a la calçada un camí per a vianants i plantejar-se limitar el sentit de la circulació, tant al Camí de Sant Muç com al Camí Antic de Rubí. 

El metrominut, una eina per fomentar la mobilitat a peu al nucli urbà

L’Alternativa ha impulsat el Metrominut Rubí, una campanya de sensibilització i divulgació per incentivar els trajectes a peu dins del nucli urbà. Es tracta d’un mapa en format gràfic en què s’indica el temps que es triga en anar caminant entre diferents punts de la ciutat: “La idea és fomentar els destplaçaments a peu evidenciant, en forma de línia de metro, que al nucli urbà les distàncies no són tan grans com per no poder-les recórrer a peu”, ha dit Marina Dolset, de l’AUP.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES