L’Agència Catalana del Consum investiga incompliments de la llei que regula el preu dels lloguers a Rubí

presentació racó llibre
Contes infantils i juvenils, molt més que un text i unes il·lustracions
12 de abril de 2021
gerard quintana
Gerard Quintana presentarà a Rubí el llibre ‘L’home que va viure dues vegades’
12 de abril de 2021

L’Agència Catalana del Consum investiga incompliments de la llei que regula el preu dels lloguers a Rubí

L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha comunicat a l’Ajuntament de Rubí l’inici de la tramitació de tres denúncies administratives presentades per la societat municipal Proursa contra els portals immobiliaris Fotocasa i Habitaclia. En ambdós casos, s’haurien produït incompliments de la Llei 11/2020 que regula el preu dels lloguers. La llei es va aprovar al Parlament de Catalunya fa set mesos i és vigent, tot i que el PP l’ha recorregut al Tribunal Constitucional, que encara no s’ha pronunciat.

Proursa va detectar anuncis referents a habitatges a Rubí que no informaven de l’índex de referència de preus de lloguer que publica la Generalitat de Catalunya, tal com marca la nova normativa. Així, l’ACC ha iniciat una investigació i en cas que es comprovi l’existència d’una infracció administrativa en matèria de consum prendrà “les mesures correctores oportunes per defensar els interessos generals” dels consumidors.

Les denúncies admeses a tràmit formen part d’un grup de 19 incompliments que va detectar Proursa i que va traslladar a l’agència per tal que iniciés els corresponents expedients sancionadors, ja que és l’òrgan competent per fer-ho.

La regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí confia que mentre no arribi la resolució del Constitucional es puguin aplicar les mesures correctores oportunes perquè els incompliments de la llei no es tornin a produir a la ciutat. El consistori també espera que la resta de denúncies que va presentar en relació a vulneracions de la llei que regula el preu dels lloguers també siguin acceptades a tràmit per l’ACC.