L’Ajuntament incrementa els treballs per desbrossar les urbanitzacions

Imagen noticia
L’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional oferirà un nou punt de suport a Les Torres
16 de octubre de 2020
Imagen noticia
Rubí se suma a una campanya per llençar el masclisme a la paperera
20 de octubre de 2020

L’Ajuntament incrementa els treballs per desbrossar les urbanitzacions

Imagen noticia

El Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament i personal del Pla ocupacional estan realitzant, fins a finals d’any, tasques de desbrossada a la zona de les urbanitzacions. Un equip format per 16 persones realitzarà a partir d’aquesta setmana el desbrossament de les urbanitzacions de Castellnou, Can Barceló, Vallès Park, Can Solà i Sant Muç, així com el camí vell d’Ullastrell.

La previsió és iniciar les tasques als accessos de les urbanitzacions, prioritzant les voreres i els espais verds propers als carrers principals, com ara l’avinguda Can Mir i el carrer Cabrera, així com les cantonades que tinguin una visibilitat reduïda a causa de la vegetació, les parades de l’autobús urbà i altres zones.

La brigada de Parcs i Jardins, els integrants del Pla d’ocupació i el Centre Especial de Treball Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ja estan treballant a Ximelis, Can Serrafossà, Els Avets i Can Vallhonrat.

A banda dels costos de personal propi i provinent de plans d’ocupació, l’Ajuntament contracta empreses externes per valor d’uns 170.000 euros per dur a terme aquests treballs de desbrossament a urbanitzacions.

Recollida de residus
A principis de juliol, ja es va reforçar el servei de recollida i neteja de les bateries de contenidors ubicades a les urbanitzacions, ja que durant el confinament es va agreujar el problema dels abocaments fora dels contenidors. Es va desplegar un equip de vuit persones que, mitjançant camions de caixa oberta, atén situacions d’abocaments fora dels contenidors. L’equip treballa de manera sistemàtica per totes les urbanitzacions cada tarda de dilluns a dissabte recollint els residus abocats fora dels contenidors, exceptuant la poda, que té un servei específic de recollida. Precisament, aquest servei també es va reforçar afegint tres dies extra de recollida. Per sol·licitar aquest servei, que és gratuït, cal trucar al Telèfon Verd (900 130 130 o al 93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil).

Per facilitar que la ciutadania dugui a terme la recollida de les restes vegetals de petit format de forma correcta, al setembre es va dur a terme la segona fase de la campanya de distribució de saques de ràfia a les urbanitzacions. En total, s’han lliurat 2.775 saques, a les quals s’han afegit 1.600, que ja es van repartir durant la primera fase.