L’Ajuntament instal·la a Castellnou una tanca al voltant d’un contenidor d’orgànica per protegir-lo dels senglars

Imagen noticia
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
18 de octubre de 2018
Imagen noticia
L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca
22 de octubre de 2018

L’Ajuntament instal·la a Castellnou una tanca al voltant d’un contenidor d’orgànica per protegir-lo dels senglars

Imagen noticia

El consistori ha instal·lat recentment una tanca al voltant d’un contenidor de la fracció orgànica ubicat a la urbanització de Castellnou amb l’objectiu d’evitar que els porcs senglars el desplaci i els tombi. Aquesta mesura s’ha aplicat de forma pilot als contenidors situats entre els carrers Banyoles i Bellpuig per comprovar-ne la seva viabilitat.

Els contenidors que recullen la fracció orgànica situats a les urbanitzacions sovint pateixen desperfectes causats pels porcs senglars, que els tomben o rebenten per aconseguir restes de menjar. Per evitar-ho, el consistori va col·locar uns suports de fusta on s’hi fixaven aquests contenidors, però els senglars aconseguien trencar-los tot envestint aquestes estructures. Posteriorment, es van substituir els pals de fusta per altres de metàl·lics per aconseguir una major resistència, però els animals van aprendre a aixecar els contenidors per alliberar-los del suport.

Ara, l’Ajuntament fa un pas més per intentar combatre l’acció d’aquests animals. Aquest tanca que s’ha instal·lat està feta amb plàstic reciclat, no necessita manteniment, disposa d’una obertura perquè la ciutadania pugui accionar el pedal i obrir la tapa del contenidor.

«Els porcs senglars estan causant problemes a les urbanitzacions i hem optat per una mesura pionera per intentar reduir els desperfectes i problemes de mobilitat que generen. Confiem que aquest tancament sigui eficaç i que el puguem instal·lar en altres ubicacions», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

Si l’experiència ofereix bons resultats, el consistori té previst ampliar-la a d’altres emplaçaments de les urbanitzacions de la ciutat.