Oncolliga Rubí se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb un taller de teixir cors

Imagen noticia
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
18 de octubre de 2018
Imagen noticia
L’escriptora Gracia Pérez presenta ‘El tapiz de un tiempo’ en un emotiu acte a la Biblioteca
22 de octubre de 2018

Oncolliga Rubí se suma a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb un taller de teixir cors

Imagen noticia

L’entitat Oncolliga Rubí commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama amb l’organització d’un taller de teixir cors per compartir. Els coixins seran per donar gratuïtament a les pacients sotmeses a una mastectomia, ja que per la forma de cor dels coixins s’ajusta perfectament sota el braç i atenua el dolor de la incisió i la tensió dels músculs de l’espatlla.

El taller tindrà lloc aquesta tarda de 16 a 21 h a l’Ateneu. També hi haurà berenar saludable i tallers de manualitats pels més petits. Merceria Mercè Tot Labors col·labora en la iniciativa.

L’any 2017 es van diagnosticar a Catalunya 4.516 casos de càncer de mama, el tumor més freqüent en dones, ja que representa el 28% de tots els tumors malignes. D’aquests, un 22,6% van ser diagnosticats en dones majors de 74 anys. La supervivència als 5 anys de les dones diagnosticades de càncer de mama és del 86,5% en el darrer període analitzat a Catalunya.

Aquest tipus de càncer va provocar l’any 2017 la mort de 979 dones, unes dades que estan lleugerament per sota del 2016, ja que la mortalitat del tumor disminueix cada any un 2,6% per la millora del tractament i la participació al programa de detecció precoç d’aquest tumor.

Durant el 2017, es van convidar més de 420.000 dones al programa de detecció precoç i un 66% hi va participar, fet que va permetre detectar 1.200 tumors, la majoria dels quals en fases inicials, quan la probabilitat de curació és superior.

Un altre dels aspectes essencials és la prevenció. Segons el Codi Europeu contra el càncer, per disminuir el risc de tenir aquest tipus de tumor, les dones han de mantenir un pes saludable, evitar l’obesitat, sobretot després de la menopausa, practicar activitat física de forma regular, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.