L’Ajuntament oferirà un taller pràctic per a la gent gran sobre l’ús de l’aplicació del mòbil de la zona taronja

Aparcament inundat
Un aparcament inundat, efectes de la forta tempesta de dissabte a la nit a la ciutat
2 de agosto de 2021
jugadors cent patins campions europa
Iván Medina i Manel de la Cruz, jugadors del Cent Patins, campions d’Europa amb la selecció espanyola d’hoquei línia sub-18
2 de agosto de 2021

L’Ajuntament oferirà un taller pràctic per a la gent gran sobre l’ús de l’aplicació del mòbil de la zona taronja

L’Ajuntament de Rubí ha programat a finals d’octubre el taller ‘Com funciona l’aplicació de la zona taronja d’aparcament?’, adreçat a la gent gran de la ciutat. L’objectiu d’aquest curs, que s’inclourà al programa Gaudeix de la vida en gran, és facilitar l’ús d’aquesta eina entre la població major de 60 anys.

La sessió tindrà lloc el dimecres 27 d’octubre a les 10.30 h a l’auditori del Rubí Forma i, per assistir-hi, caldrà inscriure-s’hi prèviament. Les persones assistents hauran de portar un telèfon mòbil al taller per tal de poder practicar amb l’aplicació i resoldre els possibles dubtes que els sorgeixin.

La voluntat de l’Ajuntament és facilitar l’ús d’aquesta eina de control de l’estacionament a les places de la zona taronja a les persones que no estan acostumades a fer servir les noves tecnologies.

Les noves places de zona taronja van entrar en funcionament al febrer. / Arxiu

Segons el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto, l’ús d’aquesta aplicació permet el consistori disposar “d’una informació molt valuosa per poder millorar el servei”. El regidor admet que, amb el nou sistema, “una part de la població no acostumada a utilitzar aplicacions mòbils tenia traves per aparcar a la zona taronja”.

Per aquest motiu, Güeto assenyala que “com que no volem excloure ningú, hem programat aquest taller adreçat a la gent gran per explicar-los com fer servir l’app. Aquest serà el primer, però en programarem els que calguin”.

Aparcament lliure a l’agost

La zona taronja funciona de dilluns a dissabte, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. En aquestes franges horàries, les persones que vulguin aparcar en aquestes places han d’obtenir un tiquet d’estacionament gratuït a través de l’app Parkunload o bé accedint a www.parkunload.com/start/. En tots dos casos, cal indicar l’hora d’inici de l’estacionament. Actualment, unes 22.000 persones tenen descarregada l’app.

A l’agost, el servei estarà inoperatiu. L’1 de setembre, les places de zona taronja tornaran a funcionar com és habitual.