Pensionistes i Rubí Sanitat mostren el seu desacord pel nou sistema de la zona taronja

vacunació
El 29% dels rubinencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna
20 de mayo de 2021
taekwondo
Dos taekwondistes del Club Balmes, plata en el Campionat de Catalunya Júnior
20 de mayo de 2021

Pensionistes i Rubí Sanitat mostren el seu desacord pel nou sistema de la zona taronja

La zona taronja es regula a través d’una aplicació del mòbil. / Arxiu

L’Assemblea del Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí i la plataforma Rubí Sanitat han elaborat un document on mostren el seu desacord amb el nou sistema de control horari de l’aparcament en zona taronja, que ha passat a ser a través de l’aplicació de mòbil Parkunload. Anteriorment, l’usuari deixava un rellotge o un paper indicant l’hora d’estacionament.

Tot i que consideren positiu que les zones blaves hagin passat a ser taronja i, per tant, d’aparcament gratuït, els dos col·lectius critiquen que el govern local no ha tingut en compte la gent gran en la implantació del nou sistema a través dels mòbils, ja que les persones majors no coneixen les noves aplicacions o tenen dificultats per a comprendre la pràctica de les noves tecnologies. En aquest sentit, denuncien que ja s’han emès denúncies per no fer servir l’aplicació mòbil i continuar amb el sistema antic.

Els pensionistes i Rubí Sanitat critiquen que, en l’intent de pagament de les multes o la gestió de l’anul·lació, han pogut comprovar que el tràmit no es fa des de l’oficina de recaptació municipal sinó a través de la web d’una entitat bancària, fet que complica encara més a la gent gran resoldre la qüestió. A més, consideren absurd que els obliguin a utilitzar una entitat bancària, quan fa molt de temps que van denunciant que els bancs imposen cobraments abusius i comissions per realitzar tràmits, especialment a la gent gran que té més dificultat en fer servir els caixers automàtics.

Per tot això, proposen que s’implanti un sistema dual de control horari, antic i nou, en la zona taronja, que les sancions, en tot cas, siguin tramitades per l’oficina de recaptació municipal i no per una entitat bancària, de caràcter privat i amb ànim de lucre i que es retornin les quantitats de multes imposades a la gent imputada fins al moment.

A més, demanen a l’Ajuntament que busqui una alternativa per a la gent gran, com podria ser l’oficina de la gent gran, que està funcionant en altres municipis com Terrassa.

Reglament de la zona taronja i càrrega i descàrrega

Precisament aquesta setmana, el consistori ha anunciat que s’ha obert a consulta pública el reglament del servei municipal d’estacionament regulat en calçada, és a dir, el que regirà la zona taronja i la zona destinada a càrrega i descàrrega per tal que la ciutadania hi pugui fer les seves aportacions. El procés participatiu es vehicula a través de la plataforma https://participa.rubi.cat/ i el termini per a aportar propostes finalitza el 25 de juny.

Manifestació en defensa del sistema públic de pensions

Pensionistes i Rubí Sanitat han acordat sumar-se el pròxim dissabte 29 de maig a les mobilitzacions convocades a l’estat en defensa del sistema públic de pensions. És la resposta davant el resultat de l’auditoria de la Seguretat Social en referència a les cotitzacions dels treballadors al llarg dels últims anys, en el qual es calcula que la Seguretat Social va recaptar més de 800 milions d’euros que no han repercutit en les pensions, sinó que els diferents governs han fet servir per altres qüestions. A Rubí, la manifestació serà a les 12 h i anirà des de la plaça Pere Aguilera fins al Mercat Municipal.