Els veïns de Sant Jordi Parc insisteixen que no volen els habitatges dotacionals al barri

gent
El risc de rebrot a Rubí passa a ser moderat per primer cop aquest any
10 de junio de 2021
Mostra de cinema centreamericà realitzat per dones
10 de junio de 2021

Els veïns de Sant Jordi Parc insisteixen que no volen els habitatges dotacionals al barri

Una de les parcel·les on l’Ajuntament projecta fer habitatge per a persones amb dificultats econòmiques, sobretot joves i gent gran.

Els veïns de Sant Jordi Parc continuen mobilitzant-se contra el projecte d’habitatge dotacional, un projecte destinat a ajudar joves i gent gran a accedir a un habitatge i que l’Ajuntament ha projectat al barri.

Tot i les diverses reunions que l’Associació de Veïns de Sant Jordi Parc ha tingut amb el consistori, els veïns continuen sense veure gens clar el projecte: “Al barri hi ha molta inquietud, només tenim dues zones d’equipaments i no les volem perdre”, afirma el president de l’entitat veïnal, Ricardo Montalvo.

El representant del veïnat també ha volgut subratllar que no es tracta d’un problema per la tipologia dels habitatges, sinó de la reserva del sòl per fer futurs equipaments a la zona en un barri relativament nou: “Tant de bo tinguéssim quatre espais per poder acollir aquests habitatges, que estem d’acord que calen i són necessaris, però no els tenim i no volem perdre les dues zones que tenim per construir equipaments”.

La parcel·la que més discussió genera és la que hi ha a l’avinguda Castellbisbal, on hi ha un aparcament i una zona enjardinada on recentment s’han plantat arbres. En el projecte publicat es pot observar com els habitatges, que podrien arribar a tenir més de cinc plantes, anirien a la zona enjardinada, mentre que es construiria un equipament al costat i la zona verda passaria a ocupar l’aparcament. L’alçada dels edificis és una altra de les preocupacions del veïnat, que de cap manera vol que els habitatges tinguin tanta alçada.

L’Ajuntament ja ha dit que aquests dibuixos preliminars ni tan sols són un projecte i que l’únic que ha fet ha estat una modificació tècnica per adequar el sòl als usos per fer habitatge dotacional. Els veïns no es refien del que diu l’Ajuntament i temen perdre almenys la meitat de les places d’aparcament.

També estan molestos perquè han hagut de presentar al·legacions al projecte de pressa i corrents després d’assabentar-se a través dels mitjans de comunicació: “Es parla molt de participació ciutadana, però es modifica el pla d’urbanisme i no s’informa els veïns”.

El govern insisteix que no es perdrà l’aparcament

Fonts del govern han explicat de nou que el projecte no contempla que es perdi cap plaça d’aparcament i recorden que únicament han fet una modificació tècnica del planejament.
També ha explicat que quan abans de redactar el projecte es parlarà amb els veïns i es compartirà tota la informació.