L’Ajuntament prepara ajuts a la rehabilitació a canvi de posar el pis a la borsa de lloguer social

Bon paper del Masculí del Cent Patins contra el Molina tot i la derrota
21 de febrero de 2022
Feminitzem l’urbanisme a Rubí
21 de febrero de 2022

L’Ajuntament prepara ajuts a la rehabilitació a canvi de posar el pis a la borsa de lloguer social

Redacció

L’Ajuntament de Rubí treballa per impulsar una nova línia de subvencions econòmiques per a l’execució d’obres de reforma i condicionament d’habitatges inclosos en la borsa de Mediació per al lloguer social. L’objectiu dels ajuts és incentivar els propietaris d’immobles buits perquè els arrendin a preus assequibles. 

La borsa de Mediació per al lloguer social és un servei que presta l’Oficina Local d’Habitatge i que pretén incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer a la ciutat proporcionant seguretat als propietaris i uns preus més assequibles per als llogaters. Entre els avantatges que ofereix a les persones titulars, hi ha la garantia de cobrament de rendes mitjançant Avalloguer, la gestió del contracte i la tramitació de la documentació necessària, l’assessoria jurídica i la mediació amb el llogater. 

En els darrers anys, s’ha detectat una caiguda del nombre de contractes de lloguer de pisos a través d’aquesta borsa, que s’explica principalment per l’augment continuat de preus en el mercat lliure. Davant d’aquesta tendència, el Pla local d’habitatge 2021-2027 planteja noves mesures per incentivar aquest tipus de lloguer: “L’any passat ja vam introduir una bonificació del 60% en la quota de l’IBI per a les persones que arrendessin un habitatge buit a través de la borsa. Amb aquesta nova línia de subvencions, sumem incentius per aquells propietaris i propietàries que vulguin reformar el seu pis i incorporar-lo a la borsa municipal”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Ànnia García. 

L’Ajuntament ha habilitat una consulta pública a través de la plataforma Participa Rubí per tal que la ciutadania pugui fer propostes per tal d’elaborar les bases reguladores de les noves subvencions. L’espai de participació en línia estarà obert fins al 9 de març. Les persones que vulguin fer aportacions al procés també tindran la possibilitat de fer-ho a través d’una instància, indicant clarament la consulta a la qual estan vinculades.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES