L’Incasòl inicia les obres d’una promoció d’habitatge públic a Can Sant Joan

El Juventud 25 de Septiembre s’emporta el derbi contra el Rubí B
21 de diciembre de 2021
Les treballadores de les escoles bressol tornen a reclamar una millora de les condicions laborals
22 de diciembre de 2021

L’Incasòl inicia les obres d’una promoció d’habitatge públic a Can Sant Joan

L’Institut Català del Sòl (Incasòl), ha iniciat les obres de construcció d’una promoció de 24 habitatges de lloguer assequible a Rubí. Les obres es basen en un projecte de l’equip d’arquitectes Ravellat Arquitectura i s’han adjudicat a l’empresa Nerco Infraestructuras per 2,6 milions d’euros i un termini d’execució de 20 mesos. 

La promoció forma part del Programa d’habitatge de lloguer assequible que està desenvolupant l’Incasòl i el seu disseny va ser escollit entre els participants d’un concurs. 

Els pisos s’erigiran a la zona de Can Sant Joan, al carrer Marconi, en una parcel·la propietat del mateix Incasòl de 740 m2 i amb una orientació nord-sud. L’edifici constarà d’una planta soterrani, una planta baixa i tres plantes de pis. Els 24 habitatges tindran un mínim de 50 m2 útils i dues habitacions dobles, a excepció de l’habitatge adaptat, que en tindrà només una. La cuina serà semioberta, constarà d’un bany complet i una zona de rentat independent. També es podrà disposar d’una plaça d’aparcament al soterrani. 

Es tracta d’un edifici rectangular amb un sol nucli de comunicacions i accés a l’habitatge mitjançant una passera exterior. La disposició dels habitatges n’afavoreix l’assolellament directe i garanteix la ventilació creuada natural. L’immoble comptarà amb una instal·lació de reaprofitament d’aigües grises i la seva coberta acollirà plaques fotovoltaiques. 

Promoció destinada al lloguer social

Aquesta és la darrera promoció d’habitatge social a Can Sant Joan inclosa en el conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament. Les dues primeres fa anys que es van executar, però amb la crisi econòmica la darrera va quedar aturada. El 2017 es va anunciar que es tiraria endavant, però no ha estat fins ara que s’han pogut iniciar les obres.

La promoció estarà destinada íntegrament al lloguer i de forma prioritària a cobrir les necessitats d’habitatge detectades al municipi. En la definició dels criteris d’adjudicació, hi participaran l’Ajuntament i l’Agència d’Habitatge de Catalunya. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES