L’Ajuntament presenta al·legacions contra el projecte de Forestalia

The BlackBirds oferirà dissabte al Casal Popular un concert de música negra espiritual
9 de febrero de 2022
El Sènior Femení del CN Rubí juga la fase final de la Copa de la Reina
10 de febrero de 2022

L’Ajuntament presenta al·legacions contra el projecte de Forestalia

Redacció

L’Ajuntament de Rubí ha presentat al·legacions al projecte PEol-577 AC parcs eòlics Maia, Vela i Octante ─conegut com la línia de Forestalia─ en consens amb altres municipis afectats del territori. 

El projecte PEol-577 AC comprèn els parcs eòlics Maia, Vela i Octant ─de 49,5 MW cadascun─ i les seves infraestructures d’evacuació, a les províncies d’Osca i Barcelona. L’empresa Energía Inagotable de Maia ─pertanyent al grup Forestalia Renovables─ promou el parc eòlic Maia, juntament amb les infraestructures requerides per evacuar l’energia generada (línies i subestacions). Entre aquestes, hi ha la nova línia d’evacuació de 400 kV entre la subestació Promotors Rubí R4 i la subestació Rubí 400 REE, que serà compartida amb altres instal·lacions de generació.

La línia elèctrica d’aquest avantprojecte té una longitud aproximada de 18 km, dels quals 17, km seran aeris i 0,2 km seran subterranis per fer entrada a la SET Rubí (REE) 400kV. 

Discorre a través de l’àrea agrícola i rústica pertanyent als municipis dels Hostalets de Pierola, Abrera, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Ullastrell, Castellbisball i Rubí.

L’Ajuntament considera que a nivell tècnic, el projecte contempla una sobredimensió de la capacitat de la línia, donada la baixa concreció de les fonts d’abocament de kilowatts. A nivell ambiental, s’entén que hi ha un elevat impacte de la línia projectada sobre el territori. I a nivell jurídic, es qüestiona la idoneïtat de l’instrument emprat per a la instal·lació. Aquestes són les al·legacions que ha presentat l’Ajuntament, que ha comptat amb l’ajut dels diversos consells comarcals dels municipis afectats.

 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES