L’Ajuntament rehabilita la font de Can Matarí, que portava 25 anys tapiada

Els delictes es disparen a Rubí: augmenten els delictes sexuals, els robatoris i el tràfic de drogues
23 de febrero de 2022
Una quarantena d’afectats pel desallotjament de barraques del Castell afirmen que són arrendataris
24 de febrero de 2022

L’Ajuntament rehabilita la font de Can Matarí, que portava 25 anys tapiada

Redacció

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de rehabilitació de la font de Can Matarí, a Castellnou. Es tracta d’una mina d’aigua de titularitat municipal, que feia més de 25 anys que estava tapiada i que està ubicada al torrent de Can Matarí. Durant els treballs de recuperació, s’ha comprovat que no es tracta exactament d’una font, sinó d’una mina d’aigua molt similar pel que fa a la forma i la mida a la de la font de Can Moritz.

No existeix una base documental històrica de l’origen d’aquesta mina, tot i que sembla que estaria lligada a la finca que els Moritz van comprar a Rubí, on s’hi van construir una casa modernista i la ja restaurada font de Can Moritz.

Com que no hi ha un fons documental que estipuli com era originàriament, el consistori ha optat per recuperar la mina d’aigua, que feia més d’un quart de segle que estava tapiada, garantir el drenatge i fer una ornamentació amb material d’acer amb el dibuix de l’actual casa de Can Moritz. També es traslladaran les tanques de fusta que prohibeixen accedir a l’entorn de Can Moritz just abans de la font, amb l’objectiu d’integrar-la a aquest entorn natural.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES