Els delictes es disparen a Rubí: augmenten els delictes sexuals, els robatoris i el tràfic de drogues

Triomf de la UE Rubí contra l’Horta després d’un partit molt treballat
23 de febrero de 2022
L’Ajuntament rehabilita la font de Can Matarí, que portava 25 anys tapiada
24 de febrero de 2022

Els delictes es disparen a Rubí: augmenten els delictes sexuals, els robatoris i el tràfic de drogues

Redacció

El balanç delinqüencial que publica cada any el Ministeri de l’Interior indica un augment notable dels delictes produïts a la ciutat durant el 2021, però també respecte al 2019, l’any prepandèmia. En total, l’any passat es van cometre a Rubí 3.723 fets delictius, un 17% més que el 2020 i un 11% més que el 2019.

L’augment en els fets delinqüencials en nombres relatius s’ha produït especialment en els delictes sexuals, els homicidis i el tràfic de drogues. A més, el 2021 es van produir dos homicidis a la ciutat, un relacionat amb un assalt a una ‘narcocasa’ i l’altre l’homicidi d’un comerciant després d’un furt. Especialment preocupant resulta l’augment en els delictes sexuals, ja que s’han registrat 38, el que significa un increment del 52% respecte a l’any passat. D’aquests, 7 han estat violacions. L’altre delicte que augmenta molt en nombres relatius és el tràfic de drogues, amb un total de 24 delictes registrats, un 60% més que l’any anterior. 

També hi ha hagut més robatoris, que juntament amb els furts, suposen la major part dels delictes que es cometen a la ciutat. Hi ha hagut 150 robatoris amb violència, un 12% més que el 2020, i 281 robatoris en domicilis o establiments, el que significa una pujada del 9%. Pel que fa als furts, se n’han registrat 704, amb un augment del 12%. També cal destacar que s’han produït un 25% de robatoris de vehicles, amb 81 casos.

L’únic delicte que ha disminuït a la ciutat durant el darrer any és la temptativa d’homicidi, només s’han registrat dos casos pels quatre del 2020. En canvi, hi ha hagut més delictes de lesions: 28 casos pels 25 de fa dos anys. En relació a la resta d’infraccions delictives, segons les dades del Ministeri de l’Interior, aquestes han augmentat un 19%.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES