Retiraran les darreres plaques amb simbologia franquista que queden a la ciutat

Imagen noticia
Recullen més de 200 signatures per reclamar la instal·lació d’un semàfor entre Castellnou i Terrassa
10 de marzo de 2020
Imagen noticia
Els CAP de la ciutat fan una crida a la calma davant l’alarma ciutadana
12 de marzo de 2020

Retiraran les darreres plaques amb simbologia franquista que queden a la ciutat

Imagen noticia

L\’Ajuntament enviat una carta a les comunitats de propietaris d\’onze edificis d\’habitatges de la ciutat anunciant-los la pròxima retirada de les plaques amb simbologia franquista que romanen a les seves façanes. La substitució d\’aquests elements dona compliment a la Llei de memòria històrica 52/2007, segons la qual les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d\’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d\’exaltació personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura.

Rubí disposava de 36 plaques amb simbologia franquista ubicades en edificis d\’habitatges. La majoria van ser substituïdes el 2012, però encara en resten algunes als carrers de Lumière, Miquel Servet, Lluís Ribas, Joan Maragall i Primer de Maig.

Mitjançant una carta, el consistori informa els presidents i presidentes de les comunitats de propietaris afectades de la seva intenció de retirar aquests distintius i substituir-los per plaques merament identificaves, sense cap cost per al veïnat. Si en el termini de 30 dies aquestes comunitats no responen per escrit manifestant-se en contra de l\’actuació, l\’Ajuntament procedirà a la substitució de la simbologia.