L’Ajuntament vol impulsar un alberg social i una promoció de 6 habitatges per a joves

Imagen noticia
El Teresa Altet serà el primer institut-escola públic a la ciutat
28 de enero de 2019
Imagen noticia
ICV creu que el mandat ha estat nul pel que fa a la millora d’equipaments esportius
30 de enero de 2019

L’Ajuntament vol impulsar un alberg social i una promoció de 6 habitatges per a joves

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí té la intenció d’impulsar un alberg per a destinar-lo a habitatge d’emergència social i una promoció de sis habitatges per a joves. Es tracta de dues mesures que figuren al pressupost del 2019, que el govern local, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor no adscrit Sergi García, està negociant amb els grups de l’oposició.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, reconeix que els resultats de les polítiques d’habitatges no han estat prou satisfactoris, per aquest motiu han decidit tirar endavant aquestes dues iniciatives: «Són projectes ambiciosos, es tracta d’un espai d’atenció familiar per a casos d’emergència residencial (…) i la construcció de sis habitatges per joves, creiem que és un pas endavant important en polítiques d’habitatge, una aposta valenta i ferma, però sabem que cal continuar treballant i el proper pas és ampliar aquests esforços a la gent gran i les persones amb diversitat funcional».

Un alberg amb capacitat per 34 persones
L’alberg social que l’Ajuntament preveu impulsar, si s’aproven els pressupostos del 2019, tindrà capacitat per 34 persones i estarà format per 7 habitacions familiars amb bany propi i sala d’estudis, a més de zones comunes com ara una cuina, una sala de reunions i jocs infantils. El projecte compta amb un pressupost de 360.000 euros i s’ubicarà en un espai que Proursa té al carrer Belchite, a la Zona Nord.

La màxima responsable municipal lamenta que durant el 2018 hi va haver més de 80 sol·licituds d’habitatge d’emergència, de les quals es va donar un informe favorable a una trentena, però només una família va ser finalment derivada a un pis. Això, afegit al fet que l’Ajuntament té tres pisos d’emergència social que actualment estan ocupats per casos que s’han cronificat, ha provocat que el consistori opti per aquesta nova fórmula. De fet, l’alcaldessa ha dit que en el darrer any, el consistori va tenir una despesa de 300.000 euros per fer-se càrrec de lloguers, hotels i pensions per a persones que estaven en aquesta situació.

El projecte està pràcticament redactat i podria veure la llum aquest mateix 2019.

Sis pisos de 43 m2
Pel que fa a la promoció de pisos, es tracta de la primera promoció d’habitatge públic que fa l’Ajuntament des que l’any 2012 es van lliurar els pisos de protecció oficial del mateix carrer Belchite. El projecte, que encara no està redactat, contempla la construcció d’un bloc de pisos al carrer Maria Aurèlia Capmany amb sis habitatges de lloguer destinats a joves, cadascun de 43 m2, eficientment sostenibles i amb un hort urbà a la façana. En aquest cas, si tot va bé, la nova promoció estaria enllestida el 2020. El preu aproximat del projecte seria de 800.000 euros.

Es manté el pressupost per comprar pisos
D’altra banda, l’Ajuntament mantindrà durant el 2019 el pressupost per la compra d’habitatge que ja va destinar el 2018. Segons ha explicat el consistori, durant el darrer any finalment l’Ajuntament no va poder comprar cap pis, però actualment està en tràmits per poder adquirir-ne almenys cinc a través del mecanisme de dret de tanteig i retracte.