L’Arxiu Municipal recull imatges i textos per documentar l’epidèmia a Rubí

Imagen noticia
El Consell Local per la República impulsa una campanya d’objecció fiscal contra la monarquia
11 de mayo de 2020
Imagen noticia
Sr. Chen i Diego Diec enceten un cicle de vermuts musicals al CRAC
13 de mayo de 2020

L’Arxiu Municipal recull imatges i textos per documentar l’epidèmia a Rubí

Imagen noticia

L’Arxiu Municipal de Rubí s’ha sumat a la campanya ‘Arxivem la covid-19’, impulsada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya amb l’objectiu de reunir evidències documentals sobre l’epidèmia de covid-19. Així, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè li faci arribar a través del correu electrònic [email protected] imatges, dibuixos, textos i vídeos que expliquin l’impacte del coronavirus a la seva vida. Els materials poden mostrar què fan els rubinencs durant el confinament, com estan vivint l’estat d’alarma o què veuen al seu voltant durant aquests dies.

L’Arxiu vol incentivar un procés de documentació proactiva que serveixi a les futures generacions per comprendre l’experiència que està vivint la ciutat com a conseqüència de la pandèmia. Els documents poden ser imatges o vídeos, però també cartes enviades per infants a la gent gran, circulars de les empreses, cartells d’hospitals, escoles, empreses o supermercats, diaris personals, etc.

Un cop rebut el material, l’Arxiu en farà una descripció i conservació per tal que pugui estar disponible en un futur proper a tots els ciutadans. És important que les donacions de material vagin acompanyades de la major informació possible, com per exemple el dia i l’hora de les imatges, l’autor, la ubicació, una referència a l’acció que recull i indicar que es cedeix el dret de reproducció i consulta.