L’AUP considera desproporcionats els viatges institucionals del govern

Imagen noticia
Recullen més de 200 signatures per reclamar la instal·lació d’un semàfor entre Castellnou i Terrassa
10 de marzo de 2020
Imagen noticia
Els CAP de la ciutat fan una crida a la calma davant l’alarma ciutadana
12 de marzo de 2020

L’AUP considera desproporcionats els viatges institucionals del govern

Imagen noticia

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha criticat els viatges institucionals que ha fet l’executiu local, principalment en els viatges efectuats el 2019, on consten 11 viatges, majoritàriament entre octubre i novembre, que van suposar un cost al voltant dels 20.000 euros. «És sospitós per la quantitat de viatges, la quantitat de regidors i alts càrrecs que també hi van i per la manca de retorn que tenen aquests viatges», ha explicat la regidora de l’AUP, Betlem Cañizar.

Segons l’Alternativa, durant el 2019 i també principis del 2020, l’alcaldessa, o bé membres del seu govern, han viatjat a Brussel·les tres vegades, a Madrid quatre cops i també a Colònia, a Sevilla i Màlaga, a Vigo i a París. I en les pròximes setmanes, estava previst un nou viatge a Sevilla i un altre a Finlàndia, que poden quedar cancel·lats pel coronavirus. «Si hi hagués un retorn per la ciutat i una explicació per aquests viatges, ens semblaria bé, però no ho veiem i hem detectat que als viatges van regidors amb competències que no tenen molt a veure amb els motius dels viatges», ha explicat Jordi Muntan, membre de l’AUP, que ha subratllat que, a més, hi ha alguns destins que «no s’acaba d’entendre què aporten, com ara Sevilla».

L’Alternativa, però, encara està a l’espera de veure els detalls de les factures per entrar a valorar si hi ha hagut o no un malbaratament.

El Servei Local de Català, al Pinar
D’altra banda, la formació política també ha denunciat que el govern, format pel PSC i En Comú Podem, té la intenció de traslladar el Servei Local de Català (SLC) al Pinar. Aquest servei, que va patir una reducció important de pressupost durant el 2018, està a l’espera del seu trasllat a la planta superior del Mercat Municipal i, de fet, les obres per condicionar aquell espai ja estan licitades i havien de començar al desembre.

Segons ha explicat l’AUP, fonts del Servei Local de Català els han transmès la seva preocupació per aquesta voluntat del consistori, que de moment no ha volgut ni confirmar ni desmentir el trasllat al Pinar. «Demostra una vegada més que no hi ha cap mena de planificació», ha explicat la regidora Betlem Cañizar, que insisteix que el Mercat és un bon lloc si es vol ubicar una escola d’hostaleria, tal com es desprèn del Pla de Mandat 2019-2023, però «el Servei Local de Català ha d’anar a un lloc cèntric i accessible». A més, recorda que les obres ja estan adjudicades i que si es vol fer un canvi, s’hauran de tornar a licitar.