L’AUP no té previst participar al Ple de l’estat de la ciutat si no canvia el format

danilo portada
Més de 70 dies sense notícies de Danilo, el veí de Santa Coloma que va desaparèixer a Rubí al març
9 de junio de 2022
miquel mas
Més d’un miler d’estudiants de Terrassa visitaran l’exposició del rubinenc Miquel Mas
9 de junio de 2022

L’AUP no té previst participar al Ple de l’estat de la ciutat si no canvia el format

Marta Cabrera

”El Ple de l’estat de la ciutat és un paperot per complir l’expedient i està buit de contingut i de crítica”, així de contundent s’ha mostrat Marina Dolset, membre de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), sobre el Ple de l’estat de la ciutat que s’ha de celebrar aquest dissabte a partir de les 10 h a la Biblioteca.

L’any passat, en aquest espai, els grups municipals van tenir uns minuts per exposar el seu punt de vista, però el plenari no va servir per debatre les qüestions clau de la ciutat. L’Alternativa creu que el format serà el mateix i, per aquest motiu, no tenen previst assistir-hi.

La regidora de la formació assembleària, Betlem Cañizar, considera que és “un despropòsit” i que “no millora la qualitat democràtica de Rubí”. En aquest sentit, insisteix que els plens sense debat “són pura escenificació”.

La formació tampoc entén per què en aquest plenari no es convida les entitats i els moviments socials, a qui consideren que “no se’ls té en compte”, en paraules de Dolset.

Una altra qüestió que no ha agradat gens a l’AUP és que el Ple s’hagi convocat de forma urgent, tres dies abans de la seva celebració: “No és un Ple urgent, no té cap sentit i dificulta la conciliació dels treballadors afectats”, afirma la regidora.

“Un aparador ple d’aire”

Pel que fa a l’estat de la ciutat, l’Alternativa considera que no hi ha canvis en relació a fa un any, quan van definir de “pa i circ” l’acció de govern: “En una situació on cada cop hi ha més crisi, estem igual o pitjor. I a un any de les eleccions el que veiem és que creix la inversió en espectacles multitudinaris mentre no es dota dels recursos necessaris els aspectes importants”, ha apuntat Cañizar. La regidora creu que l’executiu local s’esforça per “mostrar un aparador de ciutat que funciona, però és un aparador ple d’aire”.

Cañizar també ha atacat l’executiu local perquè considera que la seva principal missió és ocupar la cadira: “El govern ha de ser un mitjà per arribar a uns objectius de ciutat, però aquí sembla que l’objectiu és simplement ostentar el poder”.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES