Les Jornades de Formació Professional atrauen prop d’un miler de persones

pensionistes
El moviment pensionista recollirà firmes per desprivatitzar la sanitat
8 de abril de 2022
El film ‘Bon dia, món!’ es la nova proposta del cicle CineXic per a infants
8 de abril de 2022

Les Jornades de Formació Professional atrauen prop d’un miler de persones

Marta Cabrera

Una trentena d’institucions que ofereixen graus de Formació Professional de diferents àmbits a Rubí i el seu entorn han muntat diversos estands al Celler de Rubí en el marc de les Jornades de Formació Professional, que han tingut lloc dimecres i dijous. Es tracta de la sisena edició d’aquesta fira, que busca donar informació als estudiants i persones interessades a cursar cicles de grau mitjà i superior d’FP. Es calcula que han passat prop d’un miler de persones durant els dos dies

La inauguracióa de les Jornades de Formació Professional va anar a càrrec de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va destacar la necessitat de fer activitats com aquesta per oferir als estudiants tota la informació possible sobre el seu futur professional dins de l’FP. A més, la màxima responsable municipal va voler ressaltar que en aquesta edició s’ha fet especial èmfasi en potenciar l’interès de les estudiants per les carreres científiques i tecnològiques: “Necessitem orientar les vocacions científiques i tecnològiques cap a les dones, perquè és un sector molt masculinitzat i cal aconseguir aquestes vocacions i talents que existeixen entre les dones”.

D’altra banda, Martínez també va insistir en la necessitat d’adequar la Formació Professional que s’ofereix a Rubí amb les demandes existent al mercat laboral local, especialment en l’àmbit industrial: “Creiem que hauríem de tenir més oferta, hi ha branques industrials que s’han de reforçar. La planificació dels graus la fa la Generalitat i els demanem que ho facin en funció de l’oferta corresponent a la ciutat”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Víctor García, va destacar la importància de continuar formant-se i no només en el cas dels joves que acaben l’educació obligatòria: “L’oferta que s’explica a les Jornades és integrada, continua i ocupacional i és molt important per la gent jove que surt de l’ESO, però també pels treballadors que busquen una nova orientació laboral perquè el seu sector s’ha afeblit o simplement volen canviar la seva carrera professional”.

A més dels stands i de les mostres d’oficis, les Jornades també van oferir diverses xerrades i altres activitats complementàries.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES