Rubí Forma oferirà més d’11.000 hores de formació subvencionada el 2022

La situació epidemiològica a la ciutat empitjora amb nous contagis i més ingressos hospitalaris
16 de diciembre de 2021
Els Pastorets han hagut de suspendre una de les funcions per un possible cas de covid
20 de diciembre de 2021

Rubí Forma oferirà més d’11.000 hores de formació subvencionada el 2022

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ofereix 17 certificats de professionalitat i tres especialitats formatives, en el marc del programa Formació d’Oferta d’Accions Prioritàries (FOAP). Les diferents propostes van adreçades a persones treballadores desocupades de més de 16 anys que estiguin inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Les accions s’adrecen prioritàriament a persones treballadores desocupades, però fins a un 30% dels participants poden ser persones en actiu. L’objectiu d’aquest programa és, a través de la formació professionalitzadora subvencionada, millorar la capacitació i la qualificació professional de l’alumnat i afavorir la inserció laboral de treballadors i treballadores.

Fins a 300 persones podran beneficiar-se gratuïtament d’aquesta oferta formativa que es desenvoluparà durant l’any 2022. Totes les propostes estan cofinançades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

Disset de les accions formatives previstes permeten obtenir Certificats de Professionalitat. El Certificat de Professionalitat (CP) és vàlid a tot el territori espanyol i acredita les competències professionals de qui l’obté d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. Aquests certificats estan classificats en tres nivells i requereixen diferents nivells de formació prèvia per tenir-hi accés: els cursos de nivell 1 no requereixen formació ni experiència prèvia; pels de nivell 2 cal tenir l’ESO o el Graduat Escolar o equivalent i per accedir a cursos que permeten obtenir una certificació de nivell 3 cal haver estudiat batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mitjà o equivalent. Els requisits d’accés als cursos s’han d’acreditar documentalment. Les persones que no els puguin acreditar hauran de superar les proves de competències específiques en funció del nivell del certificat de professionalitat que vulguin obtenir.

Les persones interessades a rebre més informació poden adreçar-se a l’edifici Rubí Forma a la rambleta de Joan Miró, s/n; trucar al telèfon 93 581 39 00 o consultar el web de Rubí Forma.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES