L’Escola d’Adults es modernitza amb més cursos i activitats

el guti
Presentació del llibre ‘El Guti’ a la Biblioteca
29 d'abril de 2021
línia alta tensió
L’Ajuntament demanarà un crèdit de 12 milions d’euros per impulsar noves inversions
30 d'abril de 2021

L’Escola d’Adults es modernitza amb més cursos i activitats

L’Escola d’Adults Pau Casals, situada a l’edifici del Bullidor, inicia una nova etapa modernitzant les instal·lacions, però també el currículum educatiu. La nova directora, Manuela Simancas, que havia estat mestra del centre educatiu durant cinc anys, vol donar un nou impuls a l’escola i obrir-la a tota la ciutadania de Rubí.

Per fer-ho, en primer lloc han invertit 30.000 euros per posar al dia el sistema informàtic i els coneixements del professorat en noves tecnologies. D’altra banda, s’han actualitzat i ampliat alguns cursos, com per exemple els de llengua castellana i catalana dirigits als nouvinguts, que ara es fan entre 8 i 9 hores setmanals i amb una durada quadrimestral, perquè així pugui acollir el doble de persones. També s’ha ampliat al matí el curs CAM, destinat als joves que no han aprovat l’ESO i volen accedir a cicles formatius i que fins ara només es feien a la tarda. “A Rubí hi ha molts joves en aquesta situació i creiem que amb l’ampliació al matí podem donar sortida a aquest col·lectiu, en coordinació amb els instituts”, ha explicat Simancas.

Però l’activitat de l’escola no només es redueix als cursos i formacions que ofereix, sinó que també acull activitats d’altres entitats. És el cas dels cursos del Servei de Normalització Lingüística, que es fan a l’aula d’audiovisuals i també de les activitats del Voluntariat per la Llengua. De fet, segons ha explicat la directora, un dels nous objectius de l’escola és obrir-se a la ciutadania i col·laborar amb les entitats locals: “Tenim espais comuns, una escola molt maca i gran i amb el temps esperem poder coordinar-nos amb entitats perquè puguin utilitzar l’espai”. Tot i això, Simancas ha demanat a l’Ajuntament que faci algunes reparacions que fa més de 10 anys que són necessàries, com ara una capa de pintura i reparar algunes esquerdes que filtren aigua quan plou.

Ampli ventall formatiu

El centre té una capacitat de 700 alumnes, tot i que aquest any, amb la pandèmia hi ha poc més de 300 estudiants. El cos docent està format per 11 professors i es fan molts tipus de cursos i formacions. Per exemple, el centre acull els tallers d’anglès que donen accés a l’Escola Oficial d’Idiomes. També hi ha cursos de competències digitals i cursos de preparació per a les proves d’accés a cicle superior de Formació Professional. A banda d’això, s’ofereix formació per presentar-se a la Selectivitat, per a majors de 25 anys i majors de 45 anys. També es fan cursos per poder obtenir el graduat escolar i fins i tot hi ha un grup d’àvies de la ciutat que aprenen a llegir i escriure.

Deixa un comentari