Les vendes de la loteria de Nadal a Rubí es mantenen després de la caiguda del 2017

Imagen noticia
Campanya nadalenca per estimular les compres entre el comerç local
19 de diciembre de 2018
Imagen noticia
El públic rubinenc gaudeix de clàssics de l’òpera durant la Cantada Popular
24 de diciembre de 2018

Les vendes de la loteria de Nadal a Rubí es mantenen després de la caiguda del 2017

Imagen noticia

Durant els darrers dies s’han intensificat les vendes de números de loteria de Nadal davant la proximitat del sorteig de la grossa, que tindrà lloc aquest dissabte 22 de desembre, organitzat per Loterias y Apuestas del estado. L’any passat, per la situació política viscuda a Catalunya, les vendes van caure de forma considerable i la tendència en general no sembla que hagi de remuntar.

Tot i això, a Rubí hi ha disparitat de criteris segons l’establiment de venda. Així, l’administració número 2, ubicada al carrer Monturiol, està tenint «aquest any millors vendes que l’any passat, que tampoc van ser dolentes», segons ha explicat Luis Bermejo. En canvi, l’administració número 6, situada al carrer Lepant, està tenint unes vendes «més o menys com l’any passat», segons apunta rosa Maria Campomar, que recorda que el 2017 va dispensar un 3,75% menys de loteria de Nadal que el 2016.

Pel que fa a les participacions, aquestes cada vegada són menys freqüents: «Cada vegada n’hi ha menys, la gent prefereix els dècims sencers, tot i que encara queden entitats i associacions que ho fan», destaca Bermejo.

Tot plegat fa que la tendència general a Catalunya sigui d’una venda menor a la d’altres anys. De fet, la consignació de dècims ha caigut un 2,1% respecte el 2017, el que suposa uns 10 milions d’euros menys.

Les terminacions més sol·licitades
Segons han explicat els responsables de les administracions de loteries, les terminacions més sol·licitades del 2018 són les habituals de tots els anys: el 13, el 15, el 22, el 46 i el 69. A banda, hi ha moltes persones que acostumen a sol·licitar números que coincideixin amb dates d’aniversari o de naixement.