L’Escola d’Art i Disseny prepara una exposició en homenatge a l’artista Pepa de Haro

Elena Ruiz guanya el premi a l’esportista catalana amb més projecció
18 de enero de 2022
Rubí ja té el seu primer parc de cal·listènia, al barri del 25 de Setembre
19 de enero de 2022

L’Escola d’Art i Disseny prepara una exposició en homenatge a l’artista Pepa de Haro

Marta Cabrera

Coincidint amb el desè aniversari de la mort de l’artista rubinenca Pepa de Haro, l’Escola d’Art i Disseny (edRa) està preparant un homenatge i una exposició per commemorar la seva figura. La inauguració de la mostra està prevista pel 24 de març i serà a l’espai expositiu de l’escola, que a partir d’aquell moment quedarà batejat com a Espai Expositiu Pepa de Haro i lluirà un tòrcul de l’artista, una premsa utilitzada per la creació de gravats, cedit per la família.

Per tal de poder confeccionar l’exposició d’homenatge a De Haro, edRa ha demanat la cessió de diverses obres tant a la seva família com a diversos amics i a les institucions on havia donat classes, com per exemple l’escola Torre de la Llebre. També fa una crida als rubinencs que puguin tenir a casa seva obres de l’artista per tal que les cedeixin temporalment a l’escola per l’exposició.

La mostra se centrarà en el gravat, la disciplina en què l’artista va ser més prolífica, especialment amb planxes de fusta i cartró. Pepa de Haro va tractar diverses temàtiques i durant la seva vida va desenvolupar diversos tipus d’art, des de l’abstracte fins a la part figurativa, però també amb una part de crítica social i objectes inanimats, així com també animals. Tot i que a la mostra s’exposarà principalment gravat també inclourà algunes peces de pintura acrílica i escultures de fusta i alabastre. 

A més, edRa aprofitarà la mostra, que es podrà visitar fins a finals de maig, i les obres de gravat en particular, per iniciar un cicle de tallers i seminaris dedicats al gravat.

Pepa de Haro es va diplomar en pintura i gravat a l’Escola Massana de Barcelona i va ser titulada oficial per l’Escola d’Arts i Oficis de la Llotja. Originària de Cartagena, va arribar a Rubí l’any 1978 i entre el 1991 i el 2003 va ser regidora de l’Ajuntament de Rubí. D’entre totes les seves obres potser la més coneguda és ‘Dempeus’, l’escultura que presideix la plaça d’Onze de Setembre. Fa 9 anys, l’Ajuntament de Rubí també va retre un homenatge a De Haro amb una mostra a l’Aula Cultura titulada ‘La vie en rose. Homenatge a Pepa de Haro’.