L’escola Teresa Altet recull el reconeixement d’Unicef

Imagen noticia
Denuncien l’abocador de Can Carreras per abocar aigües tòxiques als torrents de Rubí
11 de diciembre de 2018
Imagen noticia
Nit de rock amb Pasos de Mono i Boner a l’Espai 1413
13 de diciembre de 2018

L’escola Teresa Altet recull el reconeixement d’Unicef

Imagen noticia

L’escola Teresa Altet de Rubí va recollir dimarts el reconeixement atorgat per Unicef Comitè Espanyol com a Centre Referent en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global. El lliurament va tenir lloc en el marc de la jornada ‘L’educació en drets de la infància, una eina transformadora de l’entorn’, organitzada a la Casa del Mar de Barcelona.

La jornada es va iniciar amb la ponència ‘Educar en els drets dels infants’, a càrrec de la mestra Irene Puig. A continuació, es va presentar el programa ‘Educació en drets’ per part de Maria Mur, responsable d’educació d’Unicef Comitè Catalunya i va tenir lloc un col·loqui sobre aquest tema que va comptar amb la participació de la directora de l’escola Teresa Altet, Dolors Oliver i de representants dels altres dos centres guardonats. Finalment, la presidenta d’Unicef Comitè Catalunya, Anna Folch, va lliurar els reconeixements, que en el cas del Teresa Altet van recollit els propis alumnes del centre. A Catalunya, només quatre escoles compten amb aquesta distinció.

A l’acte de dimarts, l’escola Teresa Altet també va comptar amb el suport d’una representació de la comunitat educativa del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, amb el qual duu a terme un projecte d’escola compartida que facilita la inclusió dels infants amb diversitat intel·lectual.

Una aposta ferma pels drets de la infància
A l’hora de concedir aquest reconeixement, Unicef ha tingut en compte la tasca que ha desenvolupat històricament l’escola rubinenca en matèria d’educació en drets d’infància i que té, entre els seus principals emblemes, un Consell dels Infants propi format per alumnes de tots els cursos. A banda d’això, l’organització ha premiat l’esforç d’avaluació de les accions realitzades i la presentació d’un programa de creixement que garanteix la continuïtat d’aquest projecte educatiu.

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, va acompanyar la direcció del Teresa Altet en aquesta important jornada. «El reconeixement d’Unicef significa una merescuda recompensa a una feina de fa molts anys a favor dels drets de la infància», va destacar García.