L’Espai Cultural Francesc Alujas acull una exposició sobre Francesc Layret

El film ‘Las leyes de la frontera’, premi Goya al millor guió adaptat, es projecta a La Sala
14 de febrero de 2022
Els hospitals de Terrassa flexibilitzen l’accés als familiars dels pacients ingressats
14 de febrero de 2022

L’Espai Cultural Francesc Alujas acull una exposició sobre Francesc Layret

‘Francesc Layret. El fil roig del catalanisme’ és el títol de la nova exposició que ja es pot visitar a l’Espai Cultural Francesc Alujas, situat al carrer Justícia, 6. La mostra coincideix amb el centenari de l’assassinat de Layret, que va ser un destacat advocat laboralista.

Francesc Layret va ser un dels impulsors del Partit Republicà Català i el 1919 va ser elegit diputat al Congrés per Sabadell. El 30 de novembre de 1920, en plena època del pistolerisme a Catalunya, el governador civil de Barcelona va organitzar una detenció massiva de militants de la CNT, entre els quals hi havia Salvador Seguí, i d’altres destacats dirigents com Lluís Companys. Layret, que feia anys que defensava els treballadors i sindicalistes davant dels tribunals, va ser assassinat aquell mateix dia per un jove que li va disparar set trets.

L’acte d’inauguració de l’exposició va comptar amb la presentació del sindicalista rubinenc Dani Cardó. La mostra és itinerant i la primera ciutat que l’ha acollit ha estat Rubí. Es pot visitar fins al 25 de febrer els dilluns i dijous de 17 h a 20 h i els dimarts, dimecres i divendres de 10 h a 13 h.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *