La PAH ocupa l’antiga seu de la Unión Extremenya per fer habitatge social

refira't
La Refira’t permet donar una nova vida a més de 220 kg d’objectes
22 de noviembre de 2021
ca n'oriol
Rubí se suma al projecte de (Re)voltes i en farà una al barri de Ca n’Oriol
23 de noviembre de 2021

La PAH ocupa l’antiga seu de la Unión Extremenya per fer habitatge social

pah

La nova casa de la PAH està ubicada a la Plana de Can Bertran. / C.B.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí va ocupar fa uns dies un habitatge al carrer Plana de Can Bertran, just on fa uns anys hi havia la seu de la Unión Extremenya de Rubí. 

L’entitat, que fins fa poc va estar durant quaranta dies acampada davant de l’Ajuntament fins que va arribar a un acord per millorar la resposta del consistori als desnonaments, ha decidit ocupar aquest immoble de dues plantes per fer habitatge social per a les persones que hagin estat desnonades. L’edifici també es farà servir com a seu de la PAH per fer les seves assemblees. 

De moment, el col·lectiu està rehabilitant l’edifici, que és propietat d’una entitat financera, i ha demanat la col·laboració de la ciutadania, que pot fer donatius al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC), a la Carniceria la Pau, a la Carniceria Bouaafar i al Bar Marroquí de la plaça Neus Català.

Alhora, la PAH està mobilitzada contra els desnonaments que s’han de produir en elsl darrers dies. A través de les xarxes socials, el col·lectiu informa sobre els llançaments que estan previstos i fa crides a la ciutadania per aturar-los.