Llum verda al conveni entre Ajuntament i Generalitat per a la construcció de l’Escola del Bosc

Claudia Aguado campiona espanya
Claudia Aguado, campiona d’Espanya junior en Patinatge Artístic
23 de julio de 2021
Bea Ortiz
Segona victòria del waterpolo femení a Tòquio, amb Bea Ortiz com a màxima golejadora
27 de julio de 2021

Llum verda al conveni entre Ajuntament i Generalitat per a la construcció de l’Escola del Bosc

El Ple de l’Ajuntament de Rubí corresponent a aquest mes de juliol ha aprovat per unanimitat la signatura del conveni entre el consistori rubinenc i la Generalitat que estableix les condicions de col·laboració entre les dues administracions per executar les obresde l’Escola del Bosc. El cost previst a la licitació d’aquestes obres és de 4,4 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament en sufragarà el 10% (440.000 euros).

El centre està en barracons des de fa deu anys i aquests estan força degradats. / Arxiu

L’Escola del Bosc té instal·lacions provisionals en barracons des de fa 10 anys i aquests i l’espai que els envolta mostren signes de degradació importants. A més, la mateixa rigidesa d’aquest tipus de construcció ha impedit a l’escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria i es troba actualment dividida en dos blocs.

El Consistori reclama la construcció de l’edifici des de 2006, quan ja es van cedir a l’administració catalana els terrenys del carrer de Mallorca on s’ha d’aixecar l’edifici. Fa uns mesos, l’Ajuntament i el Departament d’Educació van arribar a un acord per a la construcció de la nova escola, que ara s’ha materialitzat amb la signatura d’aquest conveni.

El text concreta que el Consistori rubinenc aportarà el 10% de l’import màxim previst de l’obra, que s’estima en 4.400.000 euros. Rubí abonarà aquest 10% en dos terminis: un 50% durant el mes següent a l’adjudicació del projecte de les obres, i el 50% restant, un cop l’obra estigui acabada. Es preveu que el moment del pagament d’aquesta part de l’aportació s’hagi de realitzar durant l’exercici 2025, de manera que l’Ajuntament consignarà en el pressupost d’aquell exercici el crèdit necessari.

El conveni també estipula que el Consistori bonificarà en un 95% l’ICIO sempre que la Generalitat hagi fet les sol·licitudsi tràmits oportuns.

Un cop finalitzades les obres, l’Ajuntament passarà a ser propietari de l’edifici, que cedirà el seu ús a la Generalitat per a l’activitat escolar. El manteniment i la vigilància de l’equipament educatiu un cop finalitzades les obres correspondrà a l’Ajuntament.

El nou edifici de l’Escola del Bosc tindrà capacitat per encabir una línia d’alumnat, però la construcció permetrà incorporar nous espais en funció de les futures necessitats del centre.

A la sessió plenària també es va acordar per unanimitat deixar sense efecte els acords del Ple municipal de 14 de maig de 2007 i 23 de juliol de 2009 i afectar el bé patrimonial conegut com a paratge Ca n’Oriol com a bé de domini públic i afectar-lo al Servei d’Educació, per tal de destinar-lo a equipament escolar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *