Lorenzo Blanco, un dels promotors de la Cursa de Sant Muç, l’ha corregut en les seves 32 edicions

c. Sant Pere
S’aprova el projecte de pacificació dels carrers Sant Pere i Sant Sebastià
26 de julio de 2022
cotxe de golf abandonat al costat d'un camí del camp de golf
Rubí i Sant Cugat responen a la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf que serveis tècnics i jurídics estan revisant el conveni
27 de julio de 2022

Lorenzo Blanco, un dels promotors de la Cursa de Sant Muç, l’ha corregut en les seves 32 edicions

Els rubinencs Lorenzo Blanco, qui havia estat regidor de l’Ajuntament pel PSUC i després per Iniciativa per Catalunya, juntament amb el fotògraf Josep M. Roset i Ramon Batalla, tots dos ja morts, van ser els promotors de la popular Cursa de Sant Muç l’any 1989. Els tres estaven vinculats a l’atletisme, perquè els agradava córrer o perquè tenien fills que ho feien, a través de la secció atlètica que s’havia creat en el si del GAER (club de Gimnàstica Artística Esportiva de Rubí), que l’any 1993 es va separar oficialment i va constituir-se en la Unió Atlètica Rubí (UAR).

Lorenzo Blanco, a la última cursa de Sant Muç. / Localpres

Blanco explica que tots tres van decidir organitzar una cursa de pujada a Sant Muç, ja que, segons alguns historiadors com Josep Serra, se n’havien fet curses atlètiques al municipi durant l’època medieval.


Aquelles primeres edicions de la Cursa a Sant Muç van ser proves de 10 km, molt dures, però molt participatives, amb 500 o 600 corredors, assenyala Blanco. La cursa va tirar endavant gràcies a la seva perseverança. En aquest sentit, el rubinenc apunta que Ramon Batalla va assumir tasques administratives, mentre que Roset i ell van fer més treball de camp. “Just abans de la carrera, fèiem el recorregut amb un Patrol, cada cop que el comptaquilòmetres indicava un km més, en Roset m’avisava i jo saltava a marcar-lo a terra… així fèiem les marques de tot el recorregut”, recorda amb un somriure.


Al principi la cursa no es feia per Festa Major, després d’alguns anys es va decidir organitzar-la dins la programació festiva, però posteriorment durant uns anys es va traslladar al mes d’octubre i finalment va tornar a la Festa Major, que és com es manté en l’actualitat. La prova compta ara amb un recorregut més curt i curses segons categories i s’ha fet un nom en el món de l’atletisme català.


Lorenzo Blanco no ha faltat a cap edició i, tot i els seus 78 anys, enguany també va aconseguir completar el recorregut. “Els anys guanyen terreny, tinc bon càrdio, però haig d’enfortir cames”, explica rient, tot assegurant que ja ha començat a preparar-se amb il·lusió per la 33a edició.

Comments are closed.