Mar Coll i Nausicaa Bonnín oferiran una xerrada sobre cinema al Pau Casals

Previstes tres manifestacions coincidint amb el Ple municipal
26 de febrero de 2020
Sobre la instalación de un CUAP en Rubí
28 de febrero de 2020

Mar Coll i Nausicaa Bonnín oferiran una xerrada sobre cinema al Pau Casals

Imagen noticia

L’escola Pau Casals continua col·laborant amb la Filmoteca de Catalunya dins el marc del projecte Magnet, que promou la col·laboració de les escoles amb institucions culturals o científiques.

La iniciativa permetrà que la cineasta Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín visitin aquest centre educatiu el 4 de març a les 15 h per oferir una xerrada sobre la creació fílmica. «El cinema, com qualsevol art, ens serveix per veure el nostre entorn de forma diferent, plantejar-nos preguntes i tenir una visió crítica de la realitat», ha explicat Júlia Betrian, dels Serveis Educatius de la Filmoteca, que afegeix que els infants «estan acostumats a un cinema d’entreteniment de grans produccions, però amb l’aliança amb la Filmoteca descobreixen que hi ha tot un cinema relacionat amb explicar les històries properes, el context del cineasta i creiem que, educativament, això és molt potent, perquè és una via d’expressió per a l’infant».

La cap d’estudis del Pau Casals, Rosana Martín, ha explicat que els resultats de la col·laboració amb la Filmoteca durant els darrers dos anys ha estat molt bo i que després de tractar temes com els cartells del cinema o els jocs del cinema, enguany els alumnes prepararan els seus propis treballs cinematogràfics. Els alumnes de cicle mitjà realitzaran una animació i els de cicle superior, un curtmetratge documental. D’aquesta forma, la xerrada amb Mar Coll i Nausicaa Bonnín els servirà per aprendre «com és el món del cinema, els oficis, les dificultats, les emocions que es treballen, etc.», ha explicat Martín. Els treballs d’aquests alumnes, d’entre 8 i 12 anys, es projectaran a final de curs en un cinema a la fresca que organitzarà l’escola. Pel que fa als més petits del centre educatiu, faran un guió il·lustrat.

La xerrada del 4 de març va dirigida als alumnes, però està oberta a les famílies i a la resta de la comunitat educativa.