Membres de la comunitat educativa debaten sobre com combatre la segregació escolar

Imagen noticia
La PAH demana mesures urgents per les famílies que s’estan quedant sense habitatge a Rubí
4 de abril de 2019
Imagen noticia
Uns 900 alumnes de les escoles de la ciutat participen a la 7a Cantata Escolar de Rubí
6 de abril de 2019

Membres de la comunitat educativa debaten sobre com combatre la segregació escolar

Imagen noticia

Més d’una cinquantena de representants de la comunitat educativa de Rubí van participar dilluns en la jornada ‘Estratègia de ciutat per l’èxit educatiu. L’oportunitat de combatre la segregació escolar’, una proposta organitzada per l’Ajuntament a proposta del Consell Escolar Municipal (CEM). L’objectiu de la trobada era dissenyar conjuntament una resposta local al problema de la segregació, partint de tot un seguit d’accions proposades per la Fundació Jaume Bofill.

La jornada es va iniciar amb la ponència ‘Per què cal combatre la segregació escolar?’, a càrrec d’Isaac Gonzàlez, sociòleg i professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i col·laborador de la Fundació Jaume Bofill. A la seva intervenció, l’expert va resumir els principals beneficis d’una política educativa contra la segregació escolar, com són l’increment de les competències per l’èxit, la millora dels recursos, i la consecució d’una major equitat i cohesió social.

Després d’aquesta introducció, les persones assistents a la trobada es van dividir en grups per analitzar les accions contra la segregació escolar proposades per la Fundació Jaume Bofill i debatre com es podrien adaptar a la realitat de Rubí. Tot plegat amb l’objectiu de dissenyar un full de ruta operatiu i que s’ajusti als continguts del Pla local d’infància i adolescència 2018-2021.

La jornada va aplegar equips directius i professorat de diverses escoles públiques, Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA), altres membres del CEM, representants de la Direcció Territorial d’Ensenyament i dels serveis educatius del sector del Vallès Occidental, membres del govern municipal i d’altres partits polítics, i tècnics de l’Ajuntament. Les conclusions del debat es posaran en comú a la propera reunió del CEM.

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha destacat que «era un bon moment per afrontar amb decisió aquest debat, fent-ne partícip tota la comunitat educativa. Aquesta és una demanda que ens va fer el CEM i que és especialment oportuna després d’haver signat, juntament amb altres municipis, el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges».