Més de 1.200 signatures per demanar que la plaça Nova de Les Torres es rebategi com a plaça Neus Català

Imagen noticia
Mor José Luis Ariño, gerent de l’Ajuntament de Rubí
11 de mayo de 2019
Imagen noticia
Nou èxit del Festival Addictes al Microteatre, que es consolida en la seva quarta edició
14 de mayo de 2019

Més de 1.200 signatures per demanar que la plaça Nova de Les Torres es rebategi com a plaça Neus Català

Imagen noticia

Prop de 1.250 rubinencs i rubinenques han subscrit una petició a l’Ajuntament a través de la plataforma Change.org per demanar que la plaça Nova, situada al barri de Les Torres, es rebategi com a plaça Neus Català, en homenatge a aquesta catalana supervivent dels camps de la mort nazis i incansable lluitadora pel feminisme i la recuperació de la memòria història i democràtica de les dones que van patir els horrors del feixisme.

Català, que va morir el passat 13 d’abril, va viure durant més de 20 anys a Rubí, concretament a l’actual plaça Nova. Administracions com la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona van retre homenatge en el seu moment a Neus Català, atorgant-li la Creu de Sant Jordi i la medalla d’or de la Generalitat i la medalla d’or al mèrit públic de Barcelona. Els signants de la petició reclamen que l’Ajuntament rubinenc se sumi als reconeixements dedicant-li aquesta plaça.

A més, han presentat una instància al consistori on també demanen que es convoqui la Comissió de Nomenclàtor i la Taula de la Memòria Històrica de la ciutat, que es proposi el canvi de nom i que s’efectuï en el mínim temps possible.