Més de 100 persones commemoren a Rubí el quart aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre

L’Ajuntament torna a congelar les ordenances fiscals pel 2022
1 de octubre de 2021
casal popular
El Casal Popular enceta temporada en el centenari amb l’obra ‘Tu i l’hipòcrita’, de Maria Aurèlia Capmany
4 de octubre de 2021

Més de 100 persones commemoren a Rubí el quart aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre

El divendres, diverses persones es van concentrar en un dels punts de votació de l’1 d’Octubre. / Cedida

El moviment independentista va celebrar l’1 d’octubre el quart aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. A la nostra ciutat, els partits i entitats sobiranistes que conformen la Plataforma 1 d’Octubre de Rubí van celebrar aquest aniversari amb concentracions tant al matí com al vespre, reivindicant la crida a la mobilització, per treballar conjuntament entre ciutadania, entitats i forces independentistes.

Al matí, una trentena de persones es van reunir davant el Casal d’Avis de Rubí, un dels centres de votació de l’1-O a la ciutat. Divendres al vespre, prop d’un centenar de persones es van concentrar un any més a la plaça de la Nova Estació, on es va llegir un manifest unitari i es va tornar a col·locar una placa amb el nom de “Plaça U d’Octubre”.

La plaça de l’Estació va tornar a ser el punt de trobada per commemorar l’aniversari del referèndum. / Lara López

Jordi Voltes, portaveu de la plataforma, va ser l’encarregat de llegir el manifest unitari, en el qual es demana un estat propi per “decidir sobre la gestió d’aeroports i trens de forma compatible amb la transició ecològica, com utilitzar els fons europeus per promoure la cohesió social, obligar les plataformes audiovisuals a incloure un 50% dels continguts en català o occità, un estat on cap jutge digui en quina llengua s’han d’impartir les classes a les escoles, poder regular les tarifes elèctriques i combatre la pobresa energètica, garantir el dret a un habitatge digne, acollir els refugiats o per pagar pensions dignes als jubilats” entre altres reivindicacions.

Tot seguit, els assistents, acompanyats d’una coral, van cantar L’Estaca i el Cant dels Segadors i, per finalitzar l’acte, es va llençar una traca de petards. D’altra banda, els organitzadors van convocar al «bloc antifeixista» el dissabte al matí davant la carpa informativa que el partit Vox va instal·lar al carrer Edison.

La Plataforma 1 d’Octubre de Rubí, organitzadora d’aquestes concentracions, està integrada per l’ANC, Òmnium, el CDR, el Consell Local per la República i els partits independentistes de l’Alternativa d’Unitat Popular, Esquerra Republicana i Junts.