El Casal Popular enceta temporada en el centenari amb l’obra ‘Tu i l’hipòcrita’, de Maria Aurèlia Capmany

1 octubre
Més de 100 persones commemoren a Rubí el quart aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre
4 de octubre de 2021
Una trentena de persones participen en l’homenatge de Rubí a la gent gran
4 de octubre de 2021

El Casal Popular enceta temporada en el centenari amb l’obra ‘Tu i l’hipòcrita’, de Maria Aurèlia Capmany

‘Tu i l’hipòcrita’ s’ha representat en sessió doble per estrenar la nova temporada escènica. / Lara López

El Casal Popular ha tornat a obrir les seves portes aquest cap de setmana en l’any del centenari de l’entitat per celebrar dues funcions del primer espectacle de la temporada: l’obra teatral ‘Tu i l’hipòcrita’, de Maria Aurèlia Capmany. El públic rubinenc ha gaudit de dues funcions dissabte i diumenge al vespre, just coincidint amb el 30è aniversari de la mort de Capmany, en un petit homenatge a la seva obra.

‘Tu i l’hipòcrita’ és un drama teatral que tracta la història de l’Honorat, un home que el dia del seu quarantè aniversari rememora moments del passat que han conduït la seva vida cap a la insatisfacció i el fracàs: la pressió familiar perquè estudiés Dret; l’intent de fugir de casa; el primer amor; conèixer la seva futura dona i el seu enamorament; etc. El protagonista culpa a les persones clau de la seva vida de la seva sensació de fracàs, però elles li faran veure que tot es deu a la seva por a trencar les convencions i a actuar lliurement.

L’adaptació de l’obra, dirigida per Daniel Bové, ha comptat amb la participació d’una desena d’actors i actrius rubinencs, a més dels equips de llums, so, muntatge escènic, maquillatge i perruqueria, vestuari i regidoria. Abans d’iniciar la funció, Alfons Martí, un dels membres més antics del Casal, va llegir un poema sobre la pandèmia.

La presidenta del Casal Popular, Montse Comellas, explica que tots els assajos s’han realitzat amb mascareta obligatòria sobre l’escenari i que s’ha posat la condició d’estar vacunat contra la covid per tal de participar al repartiment de l’obra.

Primer avanç de la programació per celebrar els 100 anys del Casal Popular de Rubí

Montse Comellas ha avançat alguns dels actes que s’estan preparant per la celebració del centenari de l’entitat. El primer acte oficial tindrà lloc el 20 de novembre a les 19 h, amb la presentació del llibre ‘El Casal Popular: 1921-2021. 100 anys de cultura a Rubí’, obra de l’historiador rubinenc Enric Escofet, que ja està a la venda a través de la web de Verkami. L’acte també comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el rector de la Parròquia de Sant Pere de Rubí, mossèn Joaquim Meseguer.

Al desembre, seguiran amb les tradicionals funcions nadalenques de l’obra ‘Els Pastorets’ i ‘Els Dimoniets’. La resta d’activitats del centenari continuaran el 2022, amb concerts, teatre i un acte central que tindrà lloc a l’abril, amb la presència de molts actors, actrius i equip que ha col·laborat al Casal. Comellas explica que serà una narració teatralitzada amb fotografies de totes les èpoques de l’entitat, un acte amb el qual volien donar el tret de sortida a la celebració del centenari, però que es va haver de posposar per les restriccions derivades de la pandèmia.

La programació d’actes del centenari finalitzarà amb una exposició al Celler. Properament, el Casal Popular anunciarà el calendari de la programació i totes les activitats previstes.