Més de 2.000 alumnes rubinencs participen en la ballada del Dia de la Dansa

tres tombs
Arrenca la 163a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, que s’espera molt participativa
29 de abril de 2022
concentració horts
Concentració en memòria de l’home que van trobar mort als horts del Castell
2 de mayo de 2022

Més de 2.000 alumnes rubinencs participen en la ballada del Dia de la Dansa

Redacció

Els alumnes de 1r a 4t de Primària de les escoles rubinenques van participar divendres en la tradicional ballada dels centres educatius amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que es commemora el 29 d’abril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire amb la col·laboració de l’Ajuntament, es va celebrar per primer cop des de l’inici de la pandèmia i per primera vegada, els balladors van actuar en tres espais de forma simultània: la rambla del Ferrocarril, el pavelló de La Llana i l’era de Ca n’Oriol. 

Prop de 1.500 milers d’infants van ballar a la rambla del Ferrocarril; 678 ho van fer al pavelló de La Llana i 652 ho van fer a l’era de Ca n’Oriol. Pel que fa als balls, els de 1r i 2n van ballar el Ball de la Civada, el Ball de cascavells de Cardona i Com una flor sempre més. Els de 3r i 4t van interpretar L’Indiot, el Ball de bastons, Rigodons i El general Bum Bum. L’entrada de les Gitanes va tancar l’acte en tots els cursos. 

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i altres membres de l’equip de govern van estar presents a la ballada de la rambla del Ferrocarril. Abans de l’espectacle, es va fer la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa, que enguany ha consistit en un text del ballarí i coreògraf Toni Jodar: “Les maneres de ballar són infinites i qualsevol indret és un bon lloc per ballar. Pels qui encara no ho tenien clar, la pandèmia va acabar de demostrar-ho: tancats a casa, la dansa donava sentit a aquell racó fosc del passadís, a la sala d’estar, a la cuina, al balcó o al dormitori de llençols rebregats on ballàvem i, tot d’una, es convertia en un teatre d’aforament galàctic”.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES