Concentració en memòria de l’home que van trobar mort als horts del Castell

dia dansa
Més de 2.000 alumnes rubinencs participen en la ballada del Dia de la Dansa
2 de mayo de 2022
L’Ajuntament donarà suport als joves que vulguin demanar el bo lloguer jove
2 de mayo de 2022

Concentració en memòria de l’home que van trobar mort als horts del Castell

Lara López

Unes 40 persones es van concentrar divendres a la tarda davant de l’Ajuntament de Rubí per mostrar el condol per la mort del Tarek, l’home trobat mort dijous al vespre a les barraques del Castell. Familiars, amics i altres rubinencs i rubinenques es van acostar a la plaça Pere Aguilera per participar en aquest petit homenatge. 

El Tarek era un home d’uns 40 anys, de nacionalitat marroquina i que vivia a la zona dels horts. José Multa, portaveu de la zona d’horts del Castell, ha explicat que el difunt “estava molt afectat i estressat pel desallotjament de la zona dels horts del Castell”. 

Els organitzadors de la concentració culpen l’equip de govern de govern d’aquesta mort i ho relacionen amb el fet que dilluns s’iniciessin les obres per desallotjar els terrenys adjacents al Castell i per la “manca de diàleg i la voluntat d’arribar a un acord i donar alternatives” a la comunitat dels horts. “Hi ha més persones en la seva situació i esperem que no hi hagin més desgràcies”, ha sentenciat Multa.

Durant l’acte també ha intervingut l’activista Martín Pretel, qui ha explicat que el Tarek era un jove senzill que volia passar el seu dia a dia amb pocs recursos. Pretel considera que l’Ajuntament podria haver donat una solució als usuaris de la zona dels horts i que aquesta mort “ha de pesar sobre les seves consciències”. 

Sobre l’incendi que es va produir abans de dictar la sentència judicial de desallotjament dels horts, l’exregidor rubinenc opina que l’informe de Bombers on no es podia determinar si havia estat un incendi accidental o intencionat, hauria de generar “un dubte suficient perquè l’Ajuntament obrís una via de diàleg amb la comunitat dels horts”.

L’endemà de trobar el cos de l’home, unes 40 persones ja es van concentrar a l’espai dels horts com a mostra de dol i van demanar l’aturada de les màquines per respecte a la mort del Tarek. 

Els Mossos d’Esquadra van confirmar que dijous al vespre es va trobar a l’home mort en una de les barraques ubicades a la zona d’horts del Castell, però no han esclarit les causes de la mort. Únicament han dit que no s’han trobat indicis de criminalitat. Des del consistori tampoc han volgut fer cap declaració sobre el cas. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES