Més de 2 milions d’euros en ajuts i subvencions a l’habitatge a Rubí durant el 2021

La Federació Espanyola de Natació reconeix el CN Rubí pel seu 50è aniversari
22 de febrero de 2022
David Jiménez queda setè al Campionat d’Espanya Sub-23 en els 60 m
22 de febrero de 2022

Més de 2 milions d’euros en ajuts i subvencions a l’habitatge a Rubí durant el 2021

Redacció

Durant el 2021, a Rubí s’han distribuït 2’1 milions d’euros en diferents modalitats d’ajuts i subvencions a l’habitatge. Els diners, aportats per les diferents administracions, es van destinar principalment a donar suport al pagament del lloguer o dels subministraments bàsics de la llar, així com a l’ajut a persones i famílies en situació de vulnerabilitat i emergència social. 

Els ajuts al lloguer van representar l’import més significatiu, amb un total d’1,5 milions d’euros concedits l’any passat. Aquests van provenir de fons del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i estaven destinats exclusivament al pagament del lloguer, tramitats per l’Oficina Local d’Habitatge. 

Pel que fa a les situacions d’especial urgència, que aporta la Generalitat de Catalunya, van suposar un total de 0,2 milions d’euros. Els diners es van destinar a persones que estaven en risc de pèrdua de l’habitatge per impossibilitat de pagar el lloguer o per deutes hipotecaris. 

D’altra banda, l’Ajuntament de Rubí va destinar 0,3 milions d’euros a diferents modalitats d’ajuts a l’habitatge per a famílies o persones en situació de vulnerabilitat, que incloïen ajuts per a solucions de llars d’emergència i per a despeses relacionades amb l’habitatge. També l’administració local municipal va destinar 12.000 euros a ajuts per fer front al pagament dels subministraments bàsics de la llar, aigua, llum i gas, que es van sumar als 61.000 euros provinents del fons econòmic social acordat en un conveni entre l’Ajuntament i la companyia d’aigües Agbar. 

Unes 2.000 llars rubinenques reben aquests ajuts

Pel que fa al destí de tots aquests ajuts econòmics, es calcula que han beneficiat prop de 2.000 llars rubinenques. La regidora d’Habitatge, Ànnia García, ha mostrat la seva satisfacció per haver pogut arribar a totes aquestes persones vulnerables a través dels nous ajuts projectats al Pla Local d’Habitatge: “Podem dir que sis mesos després de la seva aprovació, hem superat amb escreix el nombre de llars receptores d’aquests ajuts que es fixaven al pla i que continuem treballant per ampliar les línies d’ajuts amb l’objectiu que ningú que ho necessiti quedi exclòs”. 

Les dades més recents sobre desnonaments a la ciutat, de l’any 2020, indiquen que es produeixen més de 600 desnonaments a l’any. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES