Tornada a l’escola anticipada i sense mesures contra la pandèmia

ciclistes rubí
Més de 4.000 persones participen en l’homenatge als ciclistes rubinencs morts per atropellament a Castellbisbal
5 de septiembre de 2022
5 de septiembre de 2022

Tornada a l’escola anticipada i sense mesures contra la pandèmia

Marta Cabrera

Els alumnes d’infantil i primària de Rubí van retornar dilluns a les classes més d’hora que mai després que la Generalitat de Catalunya hagi avançat el retorn a les aules al 5 de setembre. Els estudiants de secundària, per la seva banda, es van reincorporar el dimecres.

Un total de 10.201 alumnes han arrencat el curs escolar, dels quals 582 han anat per primera vegada a l’escola. 1.979 fan educació infantil, 4.574 estudien primària i 3.648 són estudiants de secundària. El principal canvi en l’oferta educativa d’aquesta etapa és l’obertura d’una nova línia a l’institut La Serreta, que servirà per cobrir la demanda. 

Les escoles bressol també han arrencat el curs, amb una ocupació plena. Per primer cop, el curs de P2 serà gratuït als centres públics, una altra de les grans apostes del govern català en l’àmbit educatiu. A la llar d’infants La Lluna hi ha 126 alumnes, mentre que al Sol, solet i La Bruna hi ha 126 a cadascun.

El retorn a les aules s’ha produït sense cap incident i amb la notícia positiva d’un acord d’última hora entre el govern i els sindicats de professors per desconvocar les vagues que hi havia previstes en l’arrencada del curs 2022-2023. 

També és una bona notícia el fet que per primer cop en tres anys els centres educatius no han d’aplicar cap mesura contra la pandèmia, després de tres cursos marcats pels confinaments. “Esperem que aquest sigui un curs ple de la tan esperada normalitat”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que considera “una bona notícia per les famílies que aquest dilluns s’hagi pogut iniciar el curs”. 

Martínez va fer aquestes declaracions coincidint amb el primer dia d’escola a La Torre de la Llebre. Precisament, durant les darreres setmanes l’Ajuntament ha fet obres de manteniment i millora en aquesta escola de Rubí. L’actuació forma part d’un paquet de mesures per millorar els centres educatius amb un pressupost de 390.000 euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES