Més de 10.000 alumnes rubinencs tornaran a les aules en un nou curs amb incerteses

11 de setembre diada
Rubí celebrarà la Diada de Catalunya amb la tradicional ofrena floral
9 de septiembre de 2021
pau navarro
L’oposició carrega contra el govern pel fitxatge de l’exregidor Pau Navarro com a assessor
10 de septiembre de 2021

Més de 10.000 alumnes rubinencs tornaran a les aules en un nou curs amb incerteses

Una de les novetats del curs és que el Col·legi Balmes amplia una línia d’infantil i primària després d’absorvir aquests cursos del Liceo Politècnic. / Cedida

El curs 2021-2022 arrencarà el proper dilluns 13 de setembre amb un total de 10.282 infants i joves que retornaran a les aules per cursar estudis obligatoris a Rubí. D’aquests alumnes, 659 aniran per primer cop a l’escola, 2.116 faran educació infantil, 4.653 educació primària i 3.513 educació secundària obligatòria. Pel que fa a la distribució dels escolars, 6.988 aniran a l’escola pública i 3.294, a l’escola concertada.

Les dades corresponents als estudis postobligatoris encara són provisionals perquè la matrícula segueix oberta, però s’estima que seran prop d’un miler de persones.

D’altra banda, les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ mantenen l’oferta al 75% de la seva capacitat per aplicar correctament les mesures de contenció de la covid-19. La Lluna i Sol, Solet ofereixen 96 places i La Bruna, 95.

Un curs amb alguns interrogants

El curs escolar 2021-2022 es va inaugurar dimarts amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal. Enguany, la sessió inaugural es va desenvolupar en línia i va estar marcada per la idea que la vacunació contra la covid-19 facilitarà la tasca dels centres educatius. La trobada va comptar amb les intervencions de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez; la regidora d’Educació de Castellbisbal, Melania Solís, i Maria Teresa Fons, directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.

Les tres van coincidir a destacar la vacunació com a factor determinant per fer que l’activitat educativa es vagi acostant a la normalitat. “Ens endinsem de nou a les aules amb molts interrogants encara, però amb el bagatge de tot el que hem après, que és molt. És cert que la situació no està resolta, però també ho és que vivim moments més lluminosos gràcies a l’avenç de la vacunació. Estem més preparats i preparades per a una crisi que, en el seu moment, per què no dir-ho, ens va atropellar”, va dir Martínez.

La nova directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental també va definir les dues conseqüències de la pandèmia que, segons el seu parer, cal abordar aquest curs. “La covid ha accentuat la vulnerabilitat de qui ja era vulnerable i ha impactat en l’estat emocional de l’alumnat. Aquests són dos temes que ens preocupen i que caldrà atendre”.

Es crearà la Taula de l’èxit educatiu de Rubí

L’alcaldessa també es va referir a l’Escola del Bosc i al fet que el nou edifici del centre sigui cada cop més a prop, un cop ja s’ha signat el conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la seva construcció. També va avançar que aviat es donarà el tret de sortida a la Taula per l’èxit educatiu de Rubí, s’ampliarà el projecte de patis oberts a diverses escoles de primària i es desplegaran les primeres activitats de la iniciativa Educació 360 i el carnet Rubí 360.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *