Més d’una vintena d’accions per commemorar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Imagen noticia
Obres al carrer Lourdes per millorar l’accessibilitat
7 de noviembre de 2019
Imagen noticia
La participació en les eleccions generals a Rubí a les 14 h se situa en el 40,37%, lleugerament inferior que a la convocatòria d’abril
10 de noviembre de 2019

Més d’una vintena d’accions per commemorar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Imagen noticia

El servei RubiNet de l\’Ajuntament de Rubí ha organitzat entre el 14 i el 24 de novembre al voltant d\’una vintena d\’activitats relacionades amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que preveu que arreu del continent europeu es realitzin més de 12.000 accions.

Pel regidor de Medi Ambient, Transció Ecològica i Benestar Anima, Andrés Medrano, \»la gent s\’ha de conscienciar que els recursos del món no són infinits i cal gestionar-los\», per aquest motiu assenyala la importància d\’accions com aquestes, que fan arribar a la ciutadania el greu problema de la generació de residus.

L\’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha explicat que el 16 de novembre es farà una gran acció de 10.30 a 14 hores a la plaça Doctor Guardiet. \»Serà un acte central en forma de mercat que promourà la reparació, reutilització, el reciclatge i la prevenció\», ha assenyalat. En aquesta acció, hi haurà activitats relacionades amb l\’autoreparació d\’aparells elèctrics, l\’intercanvi d\’objectes, mercats de segona mà, donacions de joguines i diversos tipus de tallers, alguns dirigits a un públic infantil. També es podrà gaudir d\’una exposició sobre l\’impacte dels plàstics en el medi ambient i es donarà a conèixer el projecte Rubiclac.

Abans d\’aquesta gran acció, el 14 de novembre a les 18 hores al Rubí Forma, hi haurà la presentació del Pla Local de Residus de Rubí. En aquesta conferència, es donarà a tots els assistents un lot de reciclatge i un claki fins a esgotar existències.

Altres accions
També es faran altres activitats en diferents punts de la ciutat, relacionats amb els residus, com ara un Mercadal de Segona Mà, un taller de fer sabó amb oli usat, un altre d\’iniciació a la restauració de mobles, un de decoració nadalenca, un per reparar dispositius i tauletes mòbils. Aquests tallers són d\’inscripció prèvia, i també la visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès i el curs de compostatge casolà. A banda, tindrà lloc el 21 de novembre a les 18.30 hores a l\’Ateneu una xerrada sobre l\’excedent alimentari, a càrrec de Too good to go.

Per consultar tota la programació i els formularis d\’inscripció, es pot fer a través del web www.rubi.cat/sepr o bé trucant al Telèfon Verd 900 130 130 si es truca des d\’un telèfon fix i 93 699 801 si es truca des d\’un telèfon mòbil.