Rubí d’Arrel ofereix audiovisuals educatius sobre medi ambient, entorn rural i patrimoni

Imagen noticia
El PP de Rubí demana a l’Ajuntament mesures fiscals per ajudar els restauradors
2 de abril de 2020
Imagen noticia
Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera
4 de abril de 2020

Rubí d’Arrel ofereix audiovisuals educatius sobre medi ambient, entorn rural i patrimoni

Imagen noticia

L’entitat local Rubí d’Arrel ha posat en marxa una iniciativa per entretenir i alhora educar els infants que estan a casa confinats. Consisteix en la difusió d’uns audiovisuals relacionats amb el medi ambient, l’entorn rural i el patrimoni local.

El primer audiovisual va a càrrec del rubinenc Falet Bosch i la seva família i explica com distingir les diverses aus migratòries que passen per Rubí: l’oreneta i el falciot. La píndola educativa inclou una pràctica d’observació d’aus que els infants poden fer des de casa.

El video sobre aus migratòries es pot visualitzar a través del canal de Youtube de Rubí d’Arrel.

Està previst que durant les properes setmanes diversos membres de Rubí Acull ofereixin més material audiovisual.

Rubí d’Arrel demana que es pugui anar a l’hort
D’altra banda Rubí d’Arrel s’ha afegit a una petició impulsada per diverses entitats de conreu de la terra per reclamar que es permeti anar als horts particulars durant el confinament, ja que aquests espais alimenten milers de persones arreu de Catalunya i proveeixen d’aliments frescos i de temporada a la població. A més, moltes persones hi tenen animals, com ara gallines, que han d’alimentar.

El manifest al qual s’ha afegit l’entitat local considera molt més segur anar a l’hort prenent mesures que no pas anar al supermercat, on s’hi congrega més gent. Per últim, recorda que l’horta d’autoconsum és un dels pilars de la sobirania alimentària i cal mantenir-la per afrontar de forma més segura aquesta crisi que es pot allargar.