Multes de 300 euros per negar-se a despenjar una estelada d’un edifici abandonat

atur
Rubí tanca el mes d’agost amb un lleuger repunt de l’atur
6 de septiembre de 2022
parc ca n'alzamora
Comencen les obres de millora del parc de Ca n’Alzamora
6 de septiembre de 2022

Multes de 300 euros per negar-se a despenjar una estelada d’un edifici abandonat

Redacció

El col·lectiu independentista de Rubí ha denunciat públicament que alguns rubinencs han rebut multes de 300 euros per no retirar una bandera estelada d’un edifici privat que està abandonat. Així ho han explicat els membres d’aquest moviment, format per l’ANC, Òmnium, el Consell Local per la República, Esquerra Republicana, l’AUP i Junts.

Els fets van passar durant la vigília de la diada de Sant Jordi, quan un grup d’activistes del CDR estava penjant estelades en un balcó d’un habitatge privat i deshabitat a la plaça Doctor Guardiet. El col·lectiu diu que no hi va haver cap avís a la policia ni queixa per part del propietari, però que van aparèixer diversos cotxes de la Policia Local i els agents els van demanar despenjar les estelades. Ells es van negar i se’ls va identificar. 

Mesos després, a aquestes persones els ha arribat una multa en virtut de l’article 43 de l’Ordenança de bon veïnatge i ús de l’espai públic a Rubí. Segons han explicat, la sanció és per una “infracció greu per incompliment de les ordes o requeriments formulats per les autoritats municipals o els seus agents”. El col·lectiu, en un comunicat, considera que penjar banderes en un balcó privat no comporta cap dany a béns públics i no contravé cap ordenança, es queixen que la Policia Local va actuar de forma “desproporcionada i arbitrària” i estan convençuts que la demanda de la retirada i la identificació posterior es van produir per “motius ideològics. Per tot plegat, exigeixen “la retirada de les multes i el compromís del govern local per garantir la llibertat d’expressió i manifestació a la ciutat”. 

Durant el Ple, que va tenir lloc poc després de la concentració dels activistes, el dilluns a la tarda, el portaveu d’Esquerra Republicana, Xavier Corbera, va mostrar la seva “preocupació” pel fet que l’Ajuntament hagi multat per penjar una bandera en un lloc on “l’Ajuntament ha penjat alguna vegada fotografies”, referint-se al festival La Nuu, que anualment fa servir la façana de la mateixa finca per l’exposició: “Sembla un biaix de la policia i volem saber quins són els fets ocorreguts i perquè la policia obliga a retirar la bandera d’un espai privat si aquest no ha fet cap denúncia”. 

També es va queixar per aquesta qüestió la regidora de l’AUP, Betlem Cañizar, que va denunciar que la Policia Local quan aplica sancions i multes “no tracta per igual a tots els col·lectius o entitats” i que cal “diàleg amb l’entitat per retirar les multes”. 

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va tancar la qüestió afirmant que es tracta d’una sanció administrativa: “És una qüestió que no es pot resoldre al Ple, es tindrà en consideració el prec, però és un procediment administratiu en el qual jo no hi entraré”.

L’Ajuntament està redactant un Pla contra la sequera

Pel que fa a la resta del Ple, corresponent al mes d’agost, es van aprovar tots els tràmits administratius de l’executiu local, entre els quals destaquen algunes modificacions de crèdit per impulsar el projecte de l’estadi del 25 de Setembre o la rehabilitació del torrent de les Abelles, entre altres. En el torn de precs i preguntes, el regidor de Veïns per Rubí, Toni García, va alertar que durant aquest estiu algunes zones de reg han funcionat malament i ha hagut “malbaratament d’aigua”. L’alcaldessa ho va aprofitar per avançar que l’Ajuntament està redactant un Pla contra la sequera que es presentarà als grups municipals en els propers dies per tal que es pugui aprovar en el proper Ple.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES