Rubí tanca el mes d’agost amb un lleuger repunt de l’atur

ràdio rubí
Ràdio Rubí estrena nova temporada amb alguns programes que es podran veure en directe
5 de septiembre de 2022
estelada
Multes de 300 euros per negar-se a despenjar una estelada d’un edifici abandonat
6 de septiembre de 2022

Rubí tanca el mes d’agost amb un lleuger repunt de l’atur

Redacció

Les dades d’ocupació del mes d’agost no són positives, com acostuma a passar per aquestes dates, coincidint amb la finalització de les vacances d’estiu. La ciutat ha tancat el mes amb 4.505 persones inscrites com a demandants d’ocupació, 95 més que al juliol, segons les dades del Departament d’Empresa i Ocupació. Tot i això, el balanç interanual és molt positiu, ja que cal tenir en compte que en el mateix mes de l’any anterior hi havia gairebé 400 persones més que no tenien feina. 

Del gruix de les persones que busquen ocupació, la major part són dones, fins a 2.665, per 1.840 homes. Pel que fa a l’edat, a partir dels 40 anys l’atur és molt superior a la resta de franges d’edat, sent les dones de més de 54 anys el col·lectiu que més pateix l’atur amb un total de 966 desocupades. Pel que fa als homes, la franja d’aturats entre els 40 i els 54 anys és la més nombrosa, amb 714 afectats.

En relació als grans sectors, l’atur ha crescut en cadascun d’ells, però com és habitual ho ha fet de forma més intensa al sector serveis, on 3.115 persones busquen feina, per les 765 de la indústria. A la construcció, consten 340 persones desocupades.

L’atur augmenta de forma generalitzada

Rubí no és l’única ciutat en què ha augmentat l’atur el darrer mes, sinó que es tracta d’una conjuntura global. Al Vallès Occidental no hi ha cap municipi sense nombres negatius. Especialment, cal destacar el municipi de Sabadell, on el repunt ha estat important, de 363 nous aturats. A Sant Cugat, per exemple, l’atur ha crescut de 120 persones, mentre que a Cerdanyola ho ha fet en 102. El global a la comarca és de 1.377 aturats més, el que vol dir que hi ha 46.772 persones sense feina al Vallès Occidental. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES