Multitudinària festa de Sant Antoni Abat, que recupera la participació d’abans de la pandèmia

L’Ajuntament donarà suport als joves que vulguin demanar el bo lloguer jove
2 de mayo de 2022
gegants
Tres colles geganteres locals participen en una jornada solidària contra el càncer infantil a Lliçà
2 de mayo de 2022

Multitudinària festa de Sant Antoni Abat, que recupera la participació d’abans de la pandèmia

Rubí ha tornat a gaudir aquest cap de setmana d’una nova edició de la festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat Sant Antoni Abad amb el suport de l’Ajuntament, després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia de coronavirus. I ho ha fet recuperant tots els actes multitudinaris, convidant la ciutadania a sortir al carrer i a gaudir de les diferents activitats programades.

Com és habitual, l’acte més participatiu ha estat la popular rua dels Tres Tombs, que va tenir lloc diumenge al migdia. La cercavila amb una cinquantena de carros i carruatges, tirats per cavalls, egües, mules o burros, amenitzada amb dues bandes musicals, va atreure molts rubinencs i rubinenques que van omplir places i carrers per seguir la desfilada.

Enguany, la rua va arrencar i finalitzar a l’aparcament del Rubí Forma i, com a novetat, la benedicció dels animals va tenir lloc a l’avinguda Barcelona a l’alçada de la plaça Pearson. Molts ciutadans van portar les seves mascotes per ser beneïdes, en un acte que va estar amenitzat amb la música de la Banda Rubí Segle XXI.

La 163a edició de la Festa de Sant Antoni es va iniciar divendres al vespre amb la missa solemne en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere. Dissabte al matí va tenir lloc la plantada de la bandera a l’Ajuntament i a la tarda, va ser el moment de la concentració a la plaça Guardiet i la rebuda a la banderera, honor que enguany ha recaigut en Montserrat Comellas Roura, i els cordonistes Oriol i Sergi Cortés Comellas. Després de la baixada de la bandera, va tenir lloc una cercavila musical pel centre que va acabar a l’Ajuntament on va tenir lloc la recepció institucional. Un concert i el posterior ball de societat a càrrec de l’Orquestra Maravella a la carpa de Doctor Guardiet, que va acollir un nombrós públic, va posar punt final a les activitats de dissabte.

La jornada de diumenge va arrencar a les 8 h amb l’esmorzar del Traginer a les instal·lacions de la Unió Petanca Les Torres. Per primera vegada, la Societat Sant Antoni Abad va repartir les botifarres, la cansalada i el pa, i cada grup d’assistents es va encarregar de fer a la brasa el seu propi esmorzar amb les barbacoes que hi havia. El nou format va tenir molt bona acollida. A més, la Societat Coral Unió Rubinenca va oferir una cantada de caramelles que va amenitzar l’esmorzar. Ja a mig matí va tenir lloc una cercavila musical pel centre, abans de la rua dels Tres Tombs. La festa va finalitzar diumenge al vespre a la carpa de Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i l’Escola de Sardanes Flor de Neu, que també va registrar bona entrada de públic.

«Estem molt satisfets per com ha anat la festa i perquè la gent ha tornat a sortir al carrer omplint places i carrers», assenyala Manel Bamala, president de la Societat Sant Antoni Abat, qui afegeix que «tots teníem moltes ganes de recuperar la festa com abans de la pandèmia, i ho hem aconseguit».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *