L’Ajuntament donarà suport als joves que vulguin demanar el bo lloguer jove

concentració horts
Concentració en memòria de l’home que van trobar mort als horts del Castell
2 de mayo de 2022
tres tombs
Multitudinària festa de Sant Antoni Abat, que recupera la participació d’abans de la pandèmia
2 de mayo de 2022

L’Ajuntament donarà suport als joves que vulguin demanar el bo lloguer jove

Redacció

Els serveis d’Habitatge i Joventut de l’Ajuntament de Rubí han informat que donaran suport a tots els joves que necessitin acompanyament per fer la sol·licitud del bo lloguer jove, un nou ajut de 250 euros mensuals que impulsa el govern espanyol per a les persones entre els 18 i els 35 anys. 

La subvenció s’haurà de demanar preferentment de forma telemàtica, però també serà possible fer-ho presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge, al carrer General Prim, 33-35, 4a planta. El ministeri encara no ha fet pública la data en què s’obrirà la convocatòria per sol·licitar el bo, però serà aquest mes i en un règim de concurrència no competitiva, el que significa que les sol·licituds s’avaluaran per ordre d’entrada fins a exhaurir el pressupost. “Sabem que l’increment dels preus, especialment del lloguer, és un problema per ells [els joves]. I també sabem, segons dades de l’INE, que a la província de Barcelona les taxes d’emancipació han disminuït considerablement. Fins als 24 anys, només 1 de cada 100 joves aconsegueix emancipar-se, i entre els 25 i els 34 anys, el 56% dels joves continuen vivint al domicili familiar”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Ànnia García.

Per poder accedir a aquest ajut social, cal que el lloguer sigui d’un màxim de 800 euros o de 450 euros si és només una habitació, i que els ingressos de les persones sol·licitants siguin com a màxim de 2,83 vegades l’IRSC, al voltant de 1.600 euros mensuals. La principal via d’assessorament serà l’Oficina Local d’Habitatge, amb la qual es pot contactar a través del telèfon 93 588 66 93 i del correu [email protected], o bé presencialment de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i els dilluns, també de 16 h a 18.30 h. La informació estarà disponible igualment al web municipal i l’Espai Jove Torre Bassas també oferirà orientació als rubinencs que s’hi adrecin en relació a aquest tema.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES