Nico Roig porta a La Sala un espectacle de música tridimensional

riera
Un grup de rubinencs crea una plataforma per impulsar millores al voltant de la riera
15 de abril de 2021
sentimental
La comèdia amb tocs dramàtics ‘Sentimental’ obre la nova programació del Cicle Gaudí
15 de abril de 2021

Nico Roig porta a La Sala un espectacle de música tridimensional

El teatre municipal La Sala acollirà aquest dissabte a les 20 h el seu primer concert binaural. L’experiència anirà a càrrec del cantautor Nico Roig, que actuarà acompanyat del duo vocal Tarta Relena (Helena Ros i Marta Torrella), la pianista Lucía Fumero i el guitarrista i teclista Cote Fournier. Les entrades per al concert es poden adquirir a través d’Internet i a la taquilla del teatre, que obre els dijous i divendres de 17 a 20 h.

Després d’estudiar jazz a Barcelona, Nico Roig va viure durant diversos anys a Brussel·les, on va participar en diverses bandes. El 2011, va tornar a Catalunya i va gravar el seu primer àlbum en solitari, ‘Tonada del genoma humà’. Posteriorment arribarien ‘Les dones macabres’ (2013) i ‘Vol. 71’ (2016), en què es va començar a allunyar del seu estil de cantautor per abordar una música més experimental. L’any passat, en plena pandèmia, va editar ‘Yo siempre sueño que sí’, un àlbum introspectiu que aprofita totes les possibilitats expressives del so tridimensional.

Els enregistraments tridimensionals o 360 permeten que l’oient senti sons des de qualsevol punt de l’espai. Aquests es poden experimentar de dalt a baix, lluny o prop, de manera que el nivell de realisme que s’aconsegueix és superior als habituals sistemes envolvents. Nico Roig trasllada aquest so tridimensional al directe a través d’un format de concert gens habitual: el públic, equipat amb auriculars, s’asseu al voltant de la banda, que disposa d’un micròfon binaural en forma de cap humà. Els diferents músics es van movent al voltant d’aquest element, acostant-s’hi i allunyant-s’hi, per proporcionar al públic una experiència sonora totalment immersiva.

Precisament per les singularitats d’aquesta posada en escena, el concert de Nico Roig arriba a La Sala dins el cicle de petit format Entre bambolines, amb un aforament màxim de 60 persones.