Obert el termini per sol·licitar una parcel·la dels horts municipals per a l’autoconsum

Imagen noticia
Detingut un home per dos robatoris a Sant Cugat del Vallès i Rubí
25 de junio de 2018
Imagen noticia
L’Esbart Dansaire prepara un espectacle ple d’homenatges per Sant Pere
27 de junio de 2018

Obert el termini per sol·licitar una parcel·la dels horts municipals per a l’autoconsum

Imagen noticia

Fins al 13 de juliol, ciutadans i entitats poden sol·licitar l’atorgament d’una autorització per a poder utilitzar una de les parcel·les dels horts municipals de Cova Solera per a l’autoconsum. En total, l’Ajuntament ofereix 65 permisos de 3 anys de durada, adreçats a diferents col·lectius de la ciutat.

Concretament, s’atorgaran 2 autoritzacions per a entitats, que hauran d’adjuntar un projecte a la sol·licitud, i 63 més per persones físiques amb els següents perfils: persones derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament (16), pensionistes (16), persones aturades de llarga durada ─1 any o més a l’atur─ (16) i altres persones interessades que no pertanyin a cap d’aquests col·lectius (15).

El termini per a poder lliurar les sol·licituds, que s’han de presentar a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania del Centre o de Les Torres, finalitzarà el proper 13 de juliol. Si la demanda excedeix l’oferta, es realitzarà un sorteig.

L’autorització tindrà una vigència de 3 anys i comportarà poder utilitzar 39 m² dins una parcel·la de 270 m², de forma individual o col·laborativa amb altres usuaris, d’acord amb els objectius del programa d’Horts municipals. A més, es disposarà d’1 m³/m² anual d’aigua (si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar).

Les persones beneficiàries hauran d’abonar la corresponent taxa municipal, que ascendeix a 57,9 euros a l’any, tot i que existeixen diverses bonificacions. Els usuaris i usuàries disposaran de taquilles personals i lavabos. Els horts municipals són ecològics. Per tant, les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria hauran de fer un curs.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha parlat dels objectius que persegueix el projecte d’horts urbans: «D’una banda, treballem en l’àmbit de l’agricultura ocupacional, oferint una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió», ha apuntat Rodríguez, qui ha afegit que també es «fomenta l’agricultura ecològica, buscant la producció per a l’autoconsum de verdures ecològiques produïdes a la mateixa ciutat». Aquest projecte, com ha recordat el regidor, dona resposta a una reiterada petició ciutadana que va obtenir llum verda al Ple municipal el desembre de 2015.

L’horari d’obertura dels horts és de dilluns a diumenge de 8 a 18 hores a l’hivern, i de 7 a 21 hores a l’estiu.