Obrir el pont del Carrer Sant Joan

Imagen noticia
El govern descarta rebaixar-se el sou per dedicar-lo a mesures contra la crisi
8 de mayo de 2020
Imagen noticia
«Reiniciar el sistema» amb l’exemple
12 de mayo de 2020

Obrir el pont del Carrer Sant Joan

Imagen noticia

Sense cap dubte, la proposta més interessant respecte els canvis en la mobilitat provocats pel COVID-19 a Rubí ha estat la feta per l\’AUP dilluns passat. Em refereixo al tall de trànsit parcial o total en algunes vies de la ciutat. És una proposta raonable, econòmica, similar a les que s\’estan fent en altres ciutats i que es basa en dades tècniques aportades pel propi Ajuntament de Rubí (flux de vianants en cada carrer segons el Pla de mobilitat).

D\’entre totes les mesures n\’hi ha una que em sembla especialment important, l\’alliberament de la meitat de la calçada del pont del c/Sant Joan, fins ara ocupada per una obra que està totalment parada. A l\’Ajuntament també li deu haver agradat la proposta i ja la va aplicar divendres. Cada dia passen per aquest pont més de 3.000 vianants al dia i en ple desconfinament hi havia pas de només dos metres d\’ample.

Caldria anar més enllà i revisar el propi disseny de l\’obra. Ja abans del COVID, el retràs de les obres era més que evident. Una obra que havia de finalitzar a finals d\’abril, quan va arribar el COVID no havia arribat ni a la meitat de la seva execució. La mateixa AUP i alguns tècnics independents vam proposar que durant un temps de prova es deixés el pont en un sentit (sentit centre) i s\’analitzés com això afectava a la mobilitat de trànsit rodat (cotxes), ja que el baix impacte del tall en sentit urbanitzacions era més que evident. Les previsions, les dades de trànsits de vehicles i la situació actual augmenten els avals a posar a prova aquesta possibilitat . Amb un dels carrils de la calçada per a vianants i bicicletes, la caríssima ampliació de la vorera del pont ja no tindria sentit.

Si el resultat durant els pròxims mesos fos positiu, l\’Ajuntament podria dedicar els diners de l\’obra a altres actuacions o, fins i tot, a mesures per fer front a la crisi actual. A més, el pont estaria alliberat en un dels sentits del trànsit el setembre. En cas contrari, és més que probable que fem les primeres setmanes o mesos del curs escolar amb el pont del c/Sant Joan totalment tallat al trànsit. Mala peça al teler.